logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aplikacja mobilna z bazą DTR, CNBOP i kodami błędów Polon, Satel, Bosch – co polecacie?

wojtii77 07 Mar 2026 19:14 162 1
REKLAMA
  • #1 21856743
    wojtii77
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Cześć wszystkim!
    Mam do Was pytanie czysto praktyczne. Pracuję przy montażu transmisji alarmów i regularnie trafia mnie szlag, gdy stoję przed szafą, dokumentacji papierowej brak, a w sieci szukam PDF-a przez 15 minut, żeby sprawdzić jeden konkretny kod błędu lub schemat pętli.
    Zastanawiam się, czy istnieje już w Polsce jedna, sensowna aplikacja mobilna, która agreguje to wszystko w jednym miejscu?
    Szukam czegoś, co:
    1. Ma bazę DTR i certyfikatów CNBOP najpopularniejszych marek (Polon, Satel, Schrack, Mercor, Bosch itp.) podpiętą pod konkretne modele.
    2. Posiada wyszukiwarkę kodów błędów (wpisuję E15 i od razu mam opis, bez wertowania 200 stron PDF-a).
    3. Działa sprawnie offline (wiadomo, jak jest z zasięgiem w serwerowniach czy garażach).
    4. Pozwala spiąć dokumentację pod konkretny obiekt, nad którym się aktualnie pracuje.
    Przesukałem sieć i widzę albo skomplikowane systemy biurowe do planowania serwisu, albo rozproszone pliki na stronach producentów/hurtowni. Czy korzystacie z jakiegoś narzędzia, które ma to wszystko w "jednej łapie" na telefonie? Czy po prostu każdy radzi sobie sam i trzyma własne archiwa na Google Drive/Dropboxie?
    Z góry dzięki za info, jak to u Was wygląda!
  • REKLAMA
  • #2 21891710
    xury
    Specjalista automatyka domowa
    Ocena: 1487
    Ja np. mam swój własny zasób dokumentacji udostępniany przez mój VPN. W domu na swoim NAS trzymam dokumentacje i łączę się kiedy potrzebuję czegoś. Z reguły już to mam na telefonie i laptopie, ale jakby coś było rzadziej używanego to nie szukam po sieci tylko w moich zasobach lokalnych.
REKLAMA