Witam!
Mam spory problem! Kupiłem ostatnio tego Palma co w temacie. Podoba mi się on bardzo, jednak mam problem z wymianą danych przez IRDA... A nie mam kabla!
Trochę o specyfikacji :
Procesor Hitachi SH3
Rom 4MB
Ram 4MB
Wyświetlacz dotykowy, czarno-biały (4 kolory, 480x240)
porty szeregowy, Irda, wejście do aparatu cyfrowego, port kart
PCMCIA, CompactFlash
System Windows CE 1.0
Nawigacja klawiatura, rysik
Inne kabel RS-232 do połączenia z PC-tem
Zasilanie baterie AA (paluszki), opcjonalnie zasilacz (wraz ze stacją
dokującą)
Do synchronizacji urzywałem programu ActiveSync 3... Ale nic nie wykrywa! W Palmtopie wchodzę w "Program Files"--> "Communication"-->"Remote Networking"--> "Make New Connection" i tu ustawiam wszystko na IRDA. Później po ustawieniu wszystkiego daję "PC Link" i włączam łączenie na PC! I nic...
Tak więc proszę o pomoc. Jeżeli ktoś ma schemat kabla do palma to bardzo bym poprosił o to!
Znalazłem jedną stronkę z schematem do palmam, ale wygląda ona raczej na podpuchę!
PS: Jeżeli źle trafiłem w dział to bardzo przepraszam i prosze o przeniesienie! Dałem to tu bo jest to w swoim rodzaju mały komputer, a ja mam problem z softem! (Komputery Software)
Mam spory problem! Kupiłem ostatnio tego Palma co w temacie. Podoba mi się on bardzo, jednak mam problem z wymianą danych przez IRDA... A nie mam kabla!
Trochę o specyfikacji :
Procesor Hitachi SH3
Rom 4MB
Ram 4MB
Wyświetlacz dotykowy, czarno-biały (4 kolory, 480x240)
porty szeregowy, Irda, wejście do aparatu cyfrowego, port kart
PCMCIA, CompactFlash
System Windows CE 1.0
Nawigacja klawiatura, rysik
Inne kabel RS-232 do połączenia z PC-tem
Zasilanie baterie AA (paluszki), opcjonalnie zasilacz (wraz ze stacją
dokującą)
Do synchronizacji urzywałem programu ActiveSync 3... Ale nic nie wykrywa! W Palmtopie wchodzę w "Program Files"--> "Communication"-->"Remote Networking"--> "Make New Connection" i tu ustawiam wszystko na IRDA. Później po ustawieniu wszystkiego daję "PC Link" i włączam łączenie na PC! I nic...
Tak więc proszę o pomoc. Jeżeli ktoś ma schemat kabla do palma to bardzo bym poprosił o to!
PS: Jeżeli źle trafiłem w dział to bardzo przepraszam i prosze o przeniesienie! Dałem to tu bo jest to w swoim rodzaju mały komputer, a ja mam problem z softem! (Komputery Software)