logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zsynchronizować Cassiopeia A-11 przez IRDA bez kabla?

filip1331 25 Gru 2005 18:43 2385 2
REKLAMA
  • #1 2114393
    filip1331
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Witam!
    Mam spory problem! Kupiłem ostatnio tego Palma co w temacie. Podoba mi się on bardzo, jednak mam problem z wymianą danych przez IRDA... A nie mam kabla!
    Trochę o specyfikacji :
    Procesor Hitachi SH3
    Rom 4MB
    Ram 4MB
    Wyświetlacz dotykowy, czarno-biały (4 kolory, 480x240)
    porty szeregowy, Irda, wejście do aparatu cyfrowego, port kart
    PCMCIA, CompactFlash
    System Windows CE 1.0
    Nawigacja klawiatura, rysik
    Inne kabel RS-232 do połączenia z PC-tem
    Zasilanie baterie AA (paluszki), opcjonalnie zasilacz (wraz ze stacją
    dokującą)
    Do synchronizacji urzywałem programu ActiveSync 3... Ale nic nie wykrywa! W Palmtopie wchodzę w "Program Files"--> "Communication"-->"Remote Networking"--> "Make New Connection" i tu ustawiam wszystko na IRDA. Później po ustawieniu wszystkiego daję "PC Link" i włączam łączenie na PC! I nic...

Tak więc proszę o pomoc. Jeżeli ktoś ma schemat kabla do palma to bardzo bym poprosił o to! :) Znalazłem jedną stronkę z schematem do palmam, ale wygląda ona raczej na podpuchę!

PS: Jeżeli źle trafiłem w dział to bardzo przepraszam i prosze o przeniesienie! Dałem to tu bo jest to w swoim rodzaju mały komputer, a ja mam problem z softem! (Komputery Software)
  • REKLAMA
  • #2 2116496
    Mody
    Poziom 25  
    Ocena: 28
    Poszukaj na google http://cassiopeia.semper.pl/faq.html

Cytat:
    11. Czy da się połączyć A-11 z PC przez port IRDA?
    Są z tym problemy. Port ten został stworzony do komunikacji z drugą Cassiopeią, a nie z PC. Mi się nie udało...

Pozdrawiam
  • #3 2116691
    filip1331
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Już wiem z google o tej stronie.... Jednak sprzedawca z allgro twierdzi, że da się to wykonać...
    A tak przy okazji to w tym FAQ jest link do stonki http://web.interware.hu/pclink/akamkab.html . Udałoby się komuś wyciągnąć schemaciki teog kabla?? Ja mam z tym olbrzymie problemy!

Juz mi sie udalo... I chyba zrobie ten kabelek! :)
REKLAMA