Witam, mam problem z suszarką Beko DS 7433RX, wyłącza się po 6 minutach, pokazując koniec cyklu i pełny zbiornik oraz zapełnione filtry, po czym można włączyć od nowa i tak do usranej śmierci. Od kilku lat urządzenie działa tylko na 1 programie, dostałem się do płyty głównej, oczyściłem preparatem Kontakt, ale nic nie dało. W sumie 1 program, ale urządzenie pracowało i suszyło ubrania. Zachciało mi się wyczyszczenia, więc rozebrałem, zdjąłem tył, boki, drzwi, panel, ale bęben i sprężarkę wraz ze skraplaczem zostawiłem, odkurzyłem, wszystko jak się tylko dało, poskręcałem. Dodam, że żeby odkręcić boki musiałem ją przechylić i wtedy wylała trochę wody - około 0,5 l, czy mogło się coś zalać? Wszystko podłączone, a jednak mam wrażenie, że pracuje trochę głośniej. Czujniki przed złożeniem powycierałem, urządzenie ma 7 lat, ale jakby jeszcze troszkę popracowało, byłoby fajnie.
Czy może mi ktoś coś podpowiedzieć?
AI: Czy po tym jak suszarka się wyłączy i pokazuje pełny zbiornik, faktycznie jest on pełny, czy jest pusty? Sprawdzałeś to może?
W zasadzie, trochę wody było, prania niedużo, proces suszenia w fazie początkowej, więc wody było mało, ale była, czyli pompa działa?
AI: Czy wszystkie filtry (ten przy drzwiach, dolny przy kondensatorze i ewentualnie siateczka przy zbiorniku) są na pewno dokładnie wyczyszczone i drożne?
Tak, dokładnie odkurzone i przetarte.
Czy może mi ktoś coś podpowiedzieć?
AI: Czy po tym jak suszarka się wyłączy i pokazuje pełny zbiornik, faktycznie jest on pełny, czy jest pusty? Sprawdzałeś to może?
W zasadzie, trochę wody było, prania niedużo, proces suszenia w fazie początkowej, więc wody było mało, ale była, czyli pompa działa?
AI: Czy wszystkie filtry (ten przy drzwiach, dolny przy kondensatorze i ewentualnie siateczka przy zbiorniku) są na pewno dokładnie wyczyszczone i drożne?
Tak, dokładnie odkurzone i przetarte.