Witam, właśnie kupiłem nowy dom i ma on już zainstalowany system alarmowy Satel CA-10 plus. Samemu próbowałem jakoś zresetować przez zwarcie zworki J19, ale mi nie idzie. Teraz jeden manipulator ma napisane BYŁ SABOTAŻ MAN. a drugi nie ma ekranu, tylko świeci się na nim pełno czerwonych ledów. Próbowałem też kody 12345, 1234 i tak dalej, ale każdy daje tylko 3 długie dźwięki, zawsze też od razu się załącza, nieważne co zrobię, czy mógłby mi ktoś pomóc zresetować to? Ten manipulator, jak się włącza, pokazuje, że jest wersja 3.11
AI: Czy sprawdzałeś fizycznie, czy wszystkie czujki, obudowa centrali oraz przewody sabotażowe są poprawnie zamknięte i podłączone? Często komunikat o sabotażu pojawia się, gdy coś jest otwarte lub odłączone.
Jest parę przeciętych kabli w głównej centrali, ale zakładam, że było to zrobione z zamiarem i że alarm działał poprzedniemu właścicielowi
AI: Czy masz dostęp do jakiejkolwiek dokumentacji systemu lub kodów od poprzedniego właściciela, np. kodu serwisowego albo instrukcji?
Tak, mam instrukcję, ale poprzedni właściciel nic do mnie nie mówi
AI: Czy sprawdzałeś fizycznie, czy wszystkie czujki, obudowa centrali oraz przewody sabotażowe są poprawnie zamknięte i podłączone? Często komunikat o sabotażu pojawia się, gdy coś jest otwarte lub odłączone.
Jest parę przeciętych kabli w głównej centrali, ale zakładam, że było to zrobione z zamiarem i że alarm działał poprzedniemu właścicielowi
AI: Czy masz dostęp do jakiejkolwiek dokumentacji systemu lub kodów od poprzedniego właściciela, np. kodu serwisowego albo instrukcji?
Tak, mam instrukcję, ale poprzedni właściciel nic do mnie nie mówi