logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Liebherr Comfort – wymiana uszczelki zamrażalnika, identyfikacja modelu, opłacalność

Poaser 24 Mar 2026 08:01 174 2
REKLAMA
  • #1 21869147
    Poaser
    Poziom 5  
    Ocena: 14
    W lodówce liebherr comfort poszła uszczelka od zamrażalnika, a serwisy nie chcą podjąć się naprawy, bo jest zbyt stara. Była kupiona 10-14 lat temu, w środku nie ma tabliczki znamionowej, a nie chcę jej wysuwać spomiędzy mebli, bo jest ciężko dostępna. Lodówka ma 4 półki i dwa pojemniki na jednym poziomie zaś zamrażalnik 3 szuflady.

Proszę o pomoc w ewentualnej identyfikacji modelu, ale najbardziej zależy mi na ocenie, czy warto ją naprawić i czy można zrobić to samemu. Czy zrobić dodatkowe zdjęcia?

Logo „LIEBHERR” i napis „Comfort” na białym froncie lodówki, zbliżenie.

edit: @TONI_2003 Proszę przeczytać mój post. Nie znam modelu, co wyjaśniam w nim i proszę o pomoc w identyfikacji.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21869171
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1067
    Poaser napisał:
    najbardziej zależy mi na ocenie, czy warto ją naprawić

Uszczelka może kosztować w granicach 100 - 200 zł trzeba we własnym zakresie określić czy warto. Dodatkowo wymiana we własnym zakresie, wcześniej można zobaczyć filmy z wymiany.
    Najprostszym sposobem jest zmierzenie wymiarów uszczelki po otwarciu drzwi (lepiej miarką nie centymetrem krawieckim) i rozpoczęcie poszukiwań w stylu - liebherr Uszczelka drzwi chłodziarki i wymiary.
  • #3 21870460
    Poaser
    Poziom 5  
    Ocena: 14
    Rada @Dra98
REKLAMA