Dzień dobry.
Telewizor Toshiba 58UA3A63DG.
Restart po kilku sekundach od włączenia.
Uruchamia się system, widać ikony, lecz zanim dojdę do ustawień, telewizor się restartuje.
Na chwilę przed zdarzeniem funkcjami bawiło się kilkuletnie dziecko. Być może to zbieg okoliczności, a być może coś się wyklikało..
Próbowałem standardowych opcji resetu i odłączania od gniazdka, lecz nic, co można wyklikać przyciskami na TV lub pilotem, nie pomaga. Nie udało mi się go zresetować.
Ostatnia opcja, jaka przyszła mi do głowy, to aktualizacja firmware przez USB.
Czy to dobry kierunek?
Gdzie szukać, jeśli na stronie producenta nic nie ma?
Pozdrawiam
AI: Czy telewizor restartuje się tak samo, gdy odłączysz od niego wszystko (HDMI, USB, antenę/LAN) i uruchomisz go „na czysto”?
Tak
AI: Jakie dokładnie metody resetu już próbowałeś i czy udało się wejść do jakiegoś trybu recovery/serwisowego z przycisków na TV lub pilota?
Udało się wejść w jakiś dodatkowy tryb, lecz także z tego poziomu był restart.
Telewizor Toshiba 58UA3A63DG.
Restart po kilku sekundach od włączenia.
Uruchamia się system, widać ikony, lecz zanim dojdę do ustawień, telewizor się restartuje.
Na chwilę przed zdarzeniem funkcjami bawiło się kilkuletnie dziecko. Być może to zbieg okoliczności, a być może coś się wyklikało..
Próbowałem standardowych opcji resetu i odłączania od gniazdka, lecz nic, co można wyklikać przyciskami na TV lub pilotem, nie pomaga. Nie udało mi się go zresetować.
Ostatnia opcja, jaka przyszła mi do głowy, to aktualizacja firmware przez USB.
Czy to dobry kierunek?
Gdzie szukać, jeśli na stronie producenta nic nie ma?
Pozdrawiam
AI: Czy telewizor restartuje się tak samo, gdy odłączysz od niego wszystko (HDMI, USB, antenę/LAN) i uruchomisz go „na czysto”?
Tak
AI: Jakie dokładnie metody resetu już próbowałeś i czy udało się wejść do jakiegoś trybu recovery/serwisowego z przycisków na TV lub pilota?
Udało się wejść w jakiś dodatkowy tryb, lecz także z tego poziomu był restart.