Witam, mam problem z TV Philips 65pus8857/12, brak połączenia z Internetem przy pomocy Wi-Fi oraz brak połączenia Bluetooth z pilotem.
W ustawieniach TV nie mogę uruchomić karty sieciowej, tak jakby była wyłączona. Jak jest włączone wyszukiwanie, nie znajduje żadnej sieci Wi-Fi.
Wyszukiwanie pilota kończy się informacją Błąd wyszukiwania.
Resetowałem do ustawień fabrycznych kilkukrotnie i to nie przynosiło rezultatu.
Myślałem wgrać ponownie oprogramowanie, tylko oprogramowanie ze strony Philipsa jest z 2023, a w TV z 2026 (TPM211EA_R.101.001.005.115)
produkcja telewizora z 2024 r.
Może jakaś sugestia, jak rozwiązać problem.
AI: Czy pilot działa chociaż częściowo po podczerwieni (np. włączanie/wyłączanie, głośność), a baterie były podmieniane na nowe?
TAK
AI: Czy TV po kablu LAN ma internet i czy w menu Bluetooth/Wi-Fi wykrywa jakiekolwiek urządzenia/sieci, czy kompletnie nic?
Brak Internetu, nie wykrywa żadnych urządzeń
W ustawieniach TV nie mogę uruchomić karty sieciowej, tak jakby była wyłączona. Jak jest włączone wyszukiwanie, nie znajduje żadnej sieci Wi-Fi.
Wyszukiwanie pilota kończy się informacją Błąd wyszukiwania.
Resetowałem do ustawień fabrycznych kilkukrotnie i to nie przynosiło rezultatu.
Myślałem wgrać ponownie oprogramowanie, tylko oprogramowanie ze strony Philipsa jest z 2023, a w TV z 2026 (TPM211EA_R.101.001.005.115)
produkcja telewizora z 2024 r.
Może jakaś sugestia, jak rozwiązać problem.
AI: Czy pilot działa chociaż częściowo po podczerwieni (np. włączanie/wyłączanie, głośność), a baterie były podmieniane na nowe?
TAK
AI: Czy TV po kablu LAN ma internet i czy w menu Bluetooth/Wi-Fi wykrywa jakiekolwiek urządzenia/sieci, czy kompletnie nic?
Brak Internetu, nie wykrywa żadnych urządzeń