logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 65PUS8857/12 - brak Wi‑Fi i parowania pilota Bluetooth

pietgrzegorz 04 Kwi 2026 19:17 297 2
REKLAMA
  • #1 21877579
    pietgrzegorz
    Poziom 1  
    Witam, mam problem z TV Philips 65pus8857/12, brak połączenia z Internetem przy pomocy Wi-Fi oraz brak połączenia Bluetooth z pilotem.
    W ustawieniach TV nie mogę uruchomić karty sieciowej, tak jakby była wyłączona. Jak jest włączone wyszukiwanie, nie znajduje żadnej sieci Wi-Fi.
    Wyszukiwanie pilota kończy się informacją Błąd wyszukiwania.
    Resetowałem do ustawień fabrycznych kilkukrotnie i to nie przynosiło rezultatu.
    Myślałem wgrać ponownie oprogramowanie, tylko oprogramowanie ze strony Philipsa jest z 2023, a w TV z 2026 (TPM211EA_R.101.001.005.115)
    produkcja telewizora z 2024 r.
    Może jakaś sugestia, jak rozwiązać problem.
    AI: Czy pilot działa chociaż częściowo po podczerwieni (np. włączanie/wyłączanie, głośność), a baterie były podmieniane na nowe?
    TAK
    AI: Czy TV po kablu LAN ma internet i czy w menu Bluetooth/Wi-Fi wykrywa jakiekolwiek urządzenia/sieci, czy kompletnie nic?
    Brak Internetu, nie wykrywa żadnych urządzeń
  • REKLAMA
  • #3 21878005
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6873
    Taj to robiono w modelu wcześniejszym Link_ 65pus7855/12

Seria Philips 8857 dityczy 4-ch rozmairów matryc:
    43PUS8857
    50PUS8857
    55PUS8857
    65PUS8857
    chassis TPM22.1E LA

Ost liczba w opisie oznacza rok produkcji
    7 - 2022

Jak brak po powrocie do ust. fabrycznych > możliwe uszkodzenei płyty.
    Na donglu wifi po USB tz nie działą ?

Na wielu telewizorach z Androidem zauważono niezbyt dobrą funkcję:
    - zegar wyłącza się po wyłączeniu urządzenia z gniazdka!
    W takim przypadku w Ustawieniach jest "automatyczne pobieranie czasu", ale nie jest ono aktywne , nie ustawia czasu poprawnie po nowym włączeniu .

Ze względu na to,
    Cytat:
    że czas telewizora jest nieprawidłowy, wszystkie aplikacje internetowe nie działają,dopóki nie ustawisz czasu, aw ustawieniach WI-FI jest napisane: podłączony, bez dostępu do Internetu.
    * brak dostępu na serwer Google

Opcja : zmienić ten serwer na inny działający
REKLAMA