logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać usunięty film z dysku zewnętrznego, skoro Recuva go nie widzi?

Turquoise_eyes 14 Kwi 2026 16:55 204 2
REKLAMA
  • #1 21883847
    Turquoise_eyes
    Poziom 1  
    Przez pomyłkę usunęłam film na dysku zewnętrznym, który był podłączony do telewizora. Prawdopodobnie usunął się stale. Próbowałam odzyskać go przez program Recuva, lecz odzyskało się tylko część plików, a nie ten konkretny plik. Próbowałam szukać przez dokładne szukanie, ale to też nie przyniosło rezultatu.
    AI: Jaki to dokładnie dysk zewnętrzny (marka/model lub chociaż pojemność) i czy wiesz, w jakim systemie plików był sformatowany (np. NTFS, exFAT)?
    Adata SSD 1 T
    AI: Czy po usunięciu tego filmu dysk był jeszcze używany - np. telewizor albo komputer coś na niego dogrywał/usunął - i na jakim urządzeniu robiłaś skanowanie Recuva?
    Na początku nie był, dopiero po 4. skanowaniu było do niego dogrywane. Skanowanie robiłam na laptopie.
  • REKLAMA
  • #2 21883868
    kaleron

Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 2327
    Turquoise_eyes napisał:
    Recuva
    - marny to program, ale to nie znaczy, że lepszym uda się uzyskać lepszy rezultat.
    Turquoise_eyes napisał:
    Adata SSD 1 T
    prawdopodobnie TRIM już to sprzątnął.
    Turquoise_eyes napisał:
    dopiero po 4 skanowaniu było do niego dogrywane
    - rozumiem, że przestało Ci zależeć na odzyskaniu tego pliku..

Prawdopodobnie musztarda po obiedzie, ale:
    1/ - wyłącz obsługę funkcji TRIM,
    2/ - napisz, jaki na tym dysku jest system plików,
    3/ - czy pamiętasz nazwę/położenie w strukturze katalogów usuniętego pliku?
    Konto firmowe:
    Kaleron sp. z o. o.
    Hirszfelda 4/18, Jelcz-Laskowice, 55-231 | Tel.: 713XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://kaleron.pl
  • #3 21884796
    laptokowiec
    Poziom 31  
    Ocena: 119
    Fundamentalne pytanie - czy odzyskiwanie robione było na dysk zewnętrzny (gdzie znajdował sie film), czy na inny nośnik ?
REKLAMA