logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat B6 i chińskie radio - Climatronic tyka klapami po przekręceniu kluczyka

marcelkulig068 29 Kwi 2026 00:51 228 5
REKLAMA
  • #1 21892992
    marcelkulig068
    Poziom 4  
    Mam problem z chińskim radiem, ponieważ po zamontowaniu go do Passat B6 wystąpił problem z climatronikiem, klapy się ustawiają i nagle zaczynają tykać, dzieje się tak po wsadzeniu kluczyka, teraz wypięcie radia lub zamontowanie oryginalnego nic nie daje, bezpieczniki wszystkie są całe, wiązka cała
  • REKLAMA
  • #2 21893050
    Mastertech
    Poziom 30  
    Ocena: 385
    A co jeszcze wymieniłeś lub dołożyłeś z radiem? Wykodowałeś starą zmieniarkę w schowku?
    Test klimy, jak wywołasz z panelu, to kończy teraz jakimś błędem?
  • REKLAMA
  • #3 21893101
    marcelkulig068
    Poziom 4  
    >>21893050 klikałem jakiś przycisk od klimy, to na chwilę przestawało i dalej tykało i nic
    Nie dodawałem, same radio wymieniłem
  • REKLAMA
  • #4 21893147
    MAT_ ZAJ
    Poziom 15  
    Ocena: 45
    Miałem podobną sytuację, chociaż nie w VW, ale działa to analogicznie - chińskie radia z Androidem mają opcje sterowania nawiewami poprzez CAN.
    Spróbuj wywołać kalibrację climatronica poprzez przytrzymanie przycisku nawiewu na wprost i przycisku ECON/AC (zależnie od wersji panelu i rocznika), po wejściu w tryb kalibracji powinny zaświecić się wszystkie segmenty wyświetlaczy LCD na panelu, całość kalibracji trwa około 30 sekund, gdzie nawiew powinien dmuchać pełną mocą, a każda klapka ustawia sobie pozycje maksymalnego i minimalnego wychyłu.
    Jeśli to nie pomoże to może warto spróbować klasycznego już odpięcia klemy? :)
  • REKLAMA
  • #5 21893161
    marcelkulig068
    Poziom 4  
    >>21893147
    Passat B6 i chińskie radio - Climatronic tyka klapami po przekręceniu kluczyka
    Mam taki panel i nie wiem, które przyciski do tego są
  • #6 21893216
    Mastertech
    Poziom 30  
    Ocena: 385
    To panel od klimy półautomatycznej.
    Nie wiem skąd masz takiego golasa, VW bez kliomatronika to tylko w USA sprzedają.
    Może któryś znajomy ma VASPC to taki stary ODIS, on by wyłapał w czym problem.
REKLAMA