logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Elektryk ProBox – autorska aplikacja wspierająca codzienne prace (bez reklam i offline)

elektrykprobox 30 Kwi 2026 21:29 228 0
  • #1 21895775
    elektrykprobox
    Poziom 1  
    Ocena: 5
    Cześć wszystkim,

Chciałbym podzielić się z Wami projektem, który rozwijam od jakiegoś czasu. Sam na co dzień zajmuję się elektroinstalatorstwem i wielokrotnie irytowało mnie, że dostępne narzędzia albo wymagają internetu (o który na budowach czy w piwnicach trudno), albo są przeładowane reklamami, albo po prostu nie liczą tego, co w naszych realiach jest istotne.

Tak powstał Elektryk ProBox.

Co to właściwie jest?

To zestaw narzędzi, które mają maksymalnie uprościć życie na montażu i podczas pomiarów. Aplikacja jest w pełni darmowa, działa całkowicie offline i szanuje prywatność (nie zbiera danych).

Najciekawsze funkcje, które mogą Wam się przydać:

* Zaawansowane Kalkulatory: Dobór przekroju przewodów (Cu i Al), spadki napięcia z uwzględnieniem cos, prądy zwarciowe oraz przeliczniki dla silników.
    * Skanowanie tabliczek (OCR): Można zrobić zdjęcie tabliczki silnika, a aplikacja wyciągnie z niej dane do obliczeń.
    * Schematy Jednokreskowe: Prosty edytor do rysowania rozdzielnic bezpośrednio na telefonie z eksportem do pliku PDF.
    * Protokoły Pomiarowe: Możliwość generowania protokołów zgodnie z normami (PN-HD 60364) na miejscu u klienta.
    * Baza Wiedzy: Schematy połączeń (schodowe, krzyżowe, silnikowe) pod ręką.

Skąd pobrać?

Aplikacja jest dostępna na Androida (Google Play) oraz iOS (App Store). Poniżej wrzucam grafikę z kodami QR, które bezpośrednio przeniosą Was do sklepów:

Elektryk ProBox – autorska aplikacja wspierająca codzienne prace (bez reklam i offline)

Prośba o feedback

Projekt jest żywy i ciągle go rozwijam. Bardzo zależy mi na Waszej opinii - jako ludzi, którzy "siedzą w kablach" na co dzień.

Czy brakuje Wam jakiegoś konkretnego obliczenia?
    Czy któryś z modułów można zrobić bardziej intuicyjnie?
    Jakie funkcje chcielibyście zobaczyć w kolejnych aktualizacjach?

Więcej informacji o projekcie znajdziecie też na stronie: elektrykprobox.pl

Z góry dzięki za każde konstruktywne słowo krytyki i sugestie!

Pozdrawiam,
    Szymon Elektryk Pro Box
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA