logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Laser krzyżowy 360° – urwane druciki/włoski. Jak połączyć płytki?

rimanov 06 Maj 2026 14:35 186 1
REKLAMA
  • #1 21897632
    rimanov
    Poziom 23  
    Ocena: 196
    Witam wszystkich.
    Padł mi laser krzyżowy 360 stopni. po rozebraniu okazało się, że te włoskowe druciki odpadły z miejsc lutowania. No i teraz mam pytanie - czy ktoś orientuje się, jak mają być połączone dwie płytki? Opisy na płytki w miejscach lutowania nie zgadzają się w pełni.
    Wiem tylko, że do VCC na małej płytce (ze śrubką) ma iść drucik z dużej płytki z miejsca (+) oznaczonego czerwonym kółkiem.
    Domyślam się, że ma być połączenie V1 do V1, V2 do V2, ale reszta - nie mam pojęcia. Zostaje mi H1, H2 i (-) na dużej płytce, oraz V3 i H na małej płytce.

Modelu nie podaję, bo po prostu go nie ma. Był kupiony w Chinach.

Zielona płytka PCB z dwoma białymi złączami, brzęczykiem i ścieżką antenową na macie do cięcia
    Zielona płytka PCB z elementami SMD; widoczne pola lutownicze H, V, −, 3V i czerwone kółko przy „+”.
    Mała zielona płytka PCB z napisami V1, V2, V3, H i VCC, przylutowane przewody czerwone i żółte
  • REKLAMA
  • #2 21901377
    rimanov
    Poziom 23  
    Ocena: 196
    Połączone trochę na chybił trafił, ale działa - V z V, H z H (tutaj był strzał), minus bez podłączenia.
REKLAMA