logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nissan Cabstar 2.5 D do pracy lokalnej – czy warto kupić, jakie bolączki?

HotOled 10 Maj 2026 11:36 225 5
REKLAMA
  • #1 21900172
    HotOled
    Poziom 2  
    Witam, pierwszy raz na forum przeglądam, ale nie mogę znaleźć tematu w lupce. Szukam opinii o samochodzie NISSAN CABSTAR 2.5 D, zaznaczam, że potrzebuję go na pracę w około komina, nie na trasy.
    Nissan Cabstar 2.5 D do pracy lokalnej – czy warto kupić, jakie bolączki?
    Proszę o opinie, czy warto kupić i jakie go spotykają bolączki.
  • REKLAMA
  • #2 21900213
    kabaretzadarmo
    Poziom 7  
    Doprecyzuje, ile km po jakich drogach jeździsz ...
  • REKLAMA
  • #3 21900221
    HotOled
    Poziom 2  
    >>21900213 Ogólnie wokoło komina drogi asfaltowe w mieiąsu to może z 300 - 400 km zrobię . Ogólnie do dostaw pelletu do klienta potrzebuję ładować mam zamiar po dwie palety wiec okiło 2100 kg + wózek . Czasami to samochód stoi pod domem i cały miesiac . Zastanawiam sie też czy nie robić bliskich dostaw lub małych przeprowadzek w promieniu 100-300 km .
  • REKLAMA
  • #4 21900346
    kabaretzadarmo
    Poziom 7  
    Mitsubishi Fuso Canter 1.9 z częściami Mercedes-Benz z nieautoryzowanych serwisów oraz częściami-zamiennikami jest o wiele lepszy od Nissana, gdyż nie ma problemów z korozją, a jak chcesz jeszcze taniej, to kup starszą wersję z 3-litrowym silnikiem. Nissan jest bardzo wrażliwy na jakość paliwa przez czujniki Denso, a jak wiesz, do diesla dają tylko w Polsce bez oznaczeń bio dodatki albo zasiarczone przemycane paliwo z Białorusi, Ukrainy, Rosji czy Kazachstanu, a nie mówię już o mafiosach z olejem opałowym.... Piszesz, że niekiedy miesiąc auto stoi bez jazdy, toteż mam wątpliwości co do tego, żebyś dokonał zakupu małego osiołka do ciężkiej harówy. Przy tak małej wadze całkowitej ładunku rachunek ekonomiczny się w ogóle nie zgadza, ale to Twoja decyzja. Przepraszam, jeśli poczułeś się urażony pytaniem o działalność, ale nie miałem nic złego na myśli. Od 1997 roku pracuję jako informatyk w branży logistycznej i po prostu wiem, jak wyglądają takie w cudzysłowiu interesy....
  • REKLAMA
  • #5 21900350
    HotOled
    Poziom 2  
    >>21900346 >>21900346 Nie rozumiem twojej odpowiedzi. Potrzebuję samochód do rozwożenia po klientach i opinii o samochodzie W/W, nie informacji o działalności gospodarczej, bo takową prowadzę długo.
  • #6 21900352
    kabaretzadarmo
    Poziom 7  
    Wybacz, pomyliłem okna, bo jednocześnie pracuję jako koder oprogramowania wspierającego logistycznie oraz technologicznie łańcuchy dostaw. Do meritum. Jeżeli masz pewność co do stanu technicznego auta i masz wątpliwości, to musisz mi napisać, na czym Tobie zależy, tzn. chcesz auto na 2 do 4 lat eksploatacji codziennej czy wolisz auto, które pozwoli Tobie jeszcze rozszerzyć profil działania poprzez możliwość zabierania dodatkowego ładunku. Chodzi mi, onty czy masz krótki czy długi łańcuch dostaw z domu poprzez klienta i z powrotem...
REKLAMA