logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DS-KH6320-WTE1 i NVR 104 H-D4P - Hik-Connect, timeout, brak WWW

ranwood 18 Maj 2026 10:38 201 6
  • #1 21905353
    ranwood
    Poziom 8  
    Witam.
    Mój videodomofon DS-KH6320-WTE1 stacja wewnętrzna na ekranie wyświetla „urządzenie nie jest połączone z kontem Hik Connect”, mimo że w ustawieniach mam zaznaczone połącz z Hik-connect.
    Drugi problem, dodaje kamerę podłączoną do nagrywarki NVR 104 H-D/4P do videodomofonu i nic się nie wyświetla, brak obrazu,
    tylko komunikat przekroczony czas połączenia, sprawdź IP.
    I trzeci problem to brak podglądu videodomofonu z sieci WWW.
    Jednocześnie zaznaczam, że w telefonie w sieci lokalnej w aplikacji Hil-Connect mam podgląd i z obrazem z kamerki videodomofonu ze stacji bramowej, jak i z kamerki z NVR.
    Może jest ktoś, kto mi pomoże ogarnąć te problemy.
  • Pomocny post
    #2 21905456
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5458
    @ranwood
    A jaki masz internet i od kogo - często, by nie powiedzieć, zawsze w necie LTE każdy ląduje za CGNAT, a to powoduje problemy.
    Zatem nie przekierujesz i nie otworzysz portów.
  • #3 21905499
    ranwood
    Poziom 8  
    >>21905456
    Internet z radiówki, wcześniej miałem podgląd w komórce w sieci www. Dopóki nie zacząłem dodawać NVR z kamerą.
  • Pomocny post
    #4 21905512
    rokbok
    Poziom 40  
    Ocena: 1022
    ranwood napisał:
    wcześnie miałem podgląd w komórce w sieci www. dopóki nie zacząłem dodawać nvr z kamerą

Może być konflikt adresacji, sprawdź czy wszystkie kamery i rejestrator są w tej samej puli adresowej, najlepszym rozwiązaniem jest wyłączenie na wszystkim DHCP i ustawienie stałych adresów IP z tej samej sieci, np. 192.168.1.100, 101, 102 itd.
  • Pomocny post
    #5 21905524
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5458
    @ranwood
    IP z radiówki na WAN routera, masz takie samo jak tu, to IP jest publiczne?:
    https://whatismyipaddress.com/pl/moj-ip

Upewniej się też, czy nie masz czasem aktywnego na tym necie IPv6?
  • #6 21905544
    ranwood
    Poziom 8  
    Chyba kamery są w innej podsieci, spróbuję je przeadresować i dam znać.
    Zmieniłem adresy IP kamer na te z mojej sieci i straciłem podgląd w hilook,u i w komórce ,więc zmieniłem znowu na stare IP i mam podgląd w hik connect w komórce ale tylko w sieci domowej
  • #7 21906733
    ranwood
    Poziom 8  
    Pogodziłem się już, że nie będzie podglądu z kamer w wideodomofonie, proszę tylko o pomoc w skonfigurowaniu systemu podglądu w.
    Hik-Connect w sieci www./w sieci lokalnej jest podgląd zarówno z kamery, jak i z wideodomofonu.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy stacji wewnętrznej wideodomofonu Hikvision DS-KH6320-WTE1 oraz rejestratora NVR 104 H-D/4P. W urządzeniu pojawia się komunikat, że stacja nie jest połączona z kontem Hik-Connect mimo zaznaczonej opcji połączenia. Po dodaniu kamery z NVR do wideodomofonu nie ma obrazu, występuje timeout połączenia i prośba o sprawdzenie adresu IP. Dodatkowo brak jest podglądu wideodomofonu przez WWW, mimo że w aplikacji Hik-Connect na telefonie w sieci lokalnej działa podgląd obrazu z kamerki stacji bramowej oraz z kamery podłączonej do NVR.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA