logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Citroen e-C3 2025 bez ekranu - jak podłączyć kamerę cofania do smartfona?

linex111 24 Maj 2026 08:30 120 1
REKLAMA
  • #1 21908973
    linex111
    Poziom 1  
    Witam.
    Kupiłem jednego z pierwszych Citroënów elektrycznych e-C3 bez monitora, tylko na smartfona jest podłączenie i miejsce, i z racji wieku przydałaby się kamera cofania. Sprawdzałem w klapie tylnej, nie ma żadnych dodatkowych kabli, czyli oszczędnie zrobili, może ktoś już ten temat rozpracował, będę wdzięczny. Pozdrawiam, Leszek.
    Jaki to dokładnie rocznik i wersja wyposażenia e-C3, ewentualnie czy masz VIN?
    Rocznik 2025, wersja bez ekranu.
    Chcesz założyć kamerę fabryczną z obrazem w systemie auta/smartfonie, czy wystarczy Ci zwykła kamera uniwersalna z osobnym ekranem lub lusterkiem?
    Dobrze by było widzieć w smartfonie, który mam na stałe zainstalowany i łączę się swoim telefonem komórkowym jako router, wsiadając do samochodu.
  • REKLAMA
  • #2 21909060
    danielzy
    Poziom 31  
    Ocena: 315
    Raczej nikt tu ci nie pomoze w tym temacie , zbyt mlode auto jest. Producenci od kilku lat dość skutecznie utrudnili montaż dodatkowego wyposażenia poza serwisem. Na twoim miejscu bym podjechał do ASO i spytał o takie doposażenie , ale podejrzewam że cena skutecznie cię zniechęci.
REKLAMA