logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zawiesza się t610 - na wyświetlaczu pojawia się niebieskie tło.

puyol 10 Kwi 2006 00:16 957 6
REKLAMA
  • #1 2511396
    puyol
    Poziom 10  
    Witam.
    Mam se t610 dziala bez zarzutów, ale czasami zawiesza sie w sposob taki ze pojawia sie na wyswoetlaczu caly niebieskie tło. po wyciagnieciu nawet baterii i wlaczeniu dalej jest niebieski wyswietlacz. Ale czasami po 1 min a nawet po 6 godz wraca do poprzedniego stanu jak by nic i dziala normalnie kilka godzin a nawet dni i spowrotem.
  • REKLAMA
  • #2 2511551
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Najpierw zmień cały soft - mcu gdsf modem. Jeżeli telefon nie spadł i nie był zalany to powinno pomóc.

PZDR.
  • REKLAMA
  • #3 2511717
    puyol
    Poziom 10  
    Telefon 2 razy mi upadl. ale dopiero po jakims dluzszym czasie zaczelo sie to dziac.
  • #4 2512384
    arczi114
    Poziom 28  
    Ocena: 12
    mimo to ,jak radzi -bbxb- zmień soft, ja ostatnio miałem po zdrowym upadku T-68, kobieta rzucała fonem za męzem, przy mnie jeszcze zrzuciła fona z wys. 1m. na posadzke, wrzuciłem softa pełnego i fon ożył, płytke tylko trzeba było lekko podkleić po było gdzies pęknięcie, (restart i zawiechy), ale po tych zabiegach jak nowy.,powodzenia
  • REKLAMA
  • #5 2512505
    bbxb
    Poziom 31  
    Ale jak Ci upadł? Na łóżko czy z 5 metrów? No ok nie ważne... najpierw wgrywasz cały soft a jak to nie pomoże to trzeba będzie lekko go podgrzać [płyte telefonu oczywisćie nie telefon cały] :-)

POZDRAWIAM.
  • #6 2514516
    puyol
    Poziom 10  
    upadł mi z 1m na podloge
  • REKLAMA
  • #7 2514564
    bbxb
    Poziom 31  
    No to moze miec jakis tam wplyw na jego prace.... ale przejdzmy do konkretow: zmieniales caly soft? Bo bez tego nie ma zadnego sensu zabierac sie za dalsze naprawy.

pzdr.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Sony Ericsson T610, który czasami zawiesza się, wyświetlając niebieskie tło na ekranie. Problem utrzymuje się nawet po wyjęciu baterii i ponownym włączeniu urządzenia, jednak po różnym czasie (od 1 minuty do kilku godzin) telefon wraca do normalnego działania. Telefon upadł dwukrotnie z około 1 metra na podłogę, a objawy pojawiły się z opóźnieniem. W odpowiedziach zaleca się pełną reinstalację oprogramowania (softu) obejmującą MCU, GDFS i modem, co często rozwiązuje problemy po upadkach. W przypadku braku efektu sugerowane jest delikatne podgrzanie płyty głównej telefonu, co może pomóc w przywróceniu stabilności działania. Wskazano również, że uszkodzenia mechaniczne płyty mogą powodować restart i zawieszanie się urządzenia.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA