@Pyzaczek
Tak, po wymianie radia na CD40 USB Twój wyświetlacz GID będzie nadal poprawnie obsługiwał wszystkie funkcje komputera pokładowego (BC, spalanie, temperatura).
Wyświetlacz GID (Graphic Info Display) jest autonomicznym modułem, który zbiera dane o spalaniu czy temperaturze bezpośrednio z szyny CAN samochodu, a nie z radia. Radio pełni jedynie rolę pośrednika w sterowaniu – przyciski na panelu CD40 USB lub sterowanie z kierownicy pozwolą Ci na bezproblemowe poruszanie się po menu komputera pokładowego
Jak to zawsze w życiu bywa i tu jest pewne "ale":
Wylogowanie starego radia:
- Przed demontażem musisz „wylogować” swoje obecne CD30 MP3 za pomocą komputera diagnostycznego (np. OP-COM lub TECH2), używając swojego kodu Security Code (z karty Car Pass). Jeśli tego nie zrobisz, wyświetlacz zapamięta stare parowanie.
Stan nowego radia:
- Zakupione radio CD40 USB musi być w stanie wylogowanym (czyszczonym) przez poprzedniego właściciela. Jeśli kupisz radio "niewylogowane", dopasowanie go do Twojego auta będzie wymagało zaawansowanej elektroniki i odczytu pamięci EEPROM.
Zalogowanie nowego radia:
- Po fizycznym montażu CD40 USB, należy je zalogować do Twojego auta i sparować z wyświetlaczem GID przy użyciu tego samego kodu Security Code.
Konfiguracja wariantów programowych (Code Index): W nowym radiu należy ustawić odpowiednie indeksy kodów dostosowane do Opla Antary, aby komunikacja na linii kierownica-radio-wyświetlacz przebiegała bez błędów.
Moja Ukochana Żono Agniesiu (pro memoriam 25 04 1974 - 19 06 2022) Kocham Cię i tęsknię.
Moja Ukochana Siostro Justynko (pro memoriam 25 02 1974 - 16 01 2025) Kocham Cię i tęsknię.