logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BE1350 Special - FM tylko szumi, jak uruchomić zmieniarkę CD?

Artur007 31 Maj 2026 11:35 141 7
  • #1 21912914
    Artur007
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam ponownie, w ręce wpadło mi radio BE1350 specjal potrzebuje schematu lub podpowiedzi: w zakresie FM jest tylko słyszalny szum, ustawiam daną stację i też tylko szum, a drugie to czy można podpiąć tam zmieniarkę CD ? Na klawiszu przełączeń jest napis CC. CD ale mogę, zmienić tylko na CC nawet jak podłączona jest zmieniarka... przeszukałem sporo i nic nie mogę znaleźć, może pod złą nazwą szukałem?
    Pozdrawiam
    Etykieta z kodami kreskowymi na radiu samochodowym Becker BE 1350 dla Mercedes-Benz Wnętrze radia samochodowego: płytka PCB z układami scalonymi, kondensatorami i ekranami metalowymi
  • #2 21912922
    Jacekj
    Poziom 25  
    Ocena: 66
    Jak jest szum, to trzeba sprawdzić antenę. Może byś dał fotkę tyłu radia?
    Pozdrawiam
  • #3 21912995
    Artur007
    Poziom 11  
    Tak wygląda z tyłu, a co do anteny to jak wlacze na długie i średnie to jest spory szum a jak dotknę anteny to jest jeszcze większy, to pewnie dziala... przeszukałem internet niektórzy pisali ze be2210 jest taki sam ale widziałem filmik na necie to środek podobny a jednak rozni sie . Te radio jest zupełnie inne
    Tył urządzenia z czarną obudową, gniazdem antenowym i dwoma złączami wielopinowymi
  • #4 21913036
    Jacekj
    Poziom 25  
    Podłącz może inne radio. Wyraźnie uszkodzona antena.
    Pozdrawiam
  • #5 21913061
    Artur007
    Poziom 11  
    Radio mam wyjęte inne podłączam wszystko ok to nie antena , na dwóch innych gra , to jest coś w środku dlatego szukam jakiegoś schematu i znowu zonk , takiego radia a przynajmniej o takich symbolach nie ma . Podobnie sprawa zmieniarek i emulatorow na be2210 działają a na tym modelu juz nie wizualnie wyglądają tak samo ...
  • #6 21913119
    Jacekj
    Poziom 25  
    Tak, to nie antena. No cóż starsze radyjka mają problem z czułością. Co nie oznacza, że nie da się zrobić. Też szukałem schematu podłączeń, ale bez rezultatu. Na pewno powinno sterować zmieniarką.
    Pozdrawiam
  • #7 21913208
    Tomica Zajkov
    Poziom 9  
    Ocena: 26
    buy a bluetooth module with ali expresa ..and connect it to the pins for AM or FM on the audio processor TDA 7... or from the same processor connect the audio cable for the aux jack of the phone, you have several options
  • #8 21913601
    Artur007
    Poziom 11  
    Kolega wyżej chyba zle zrozumiał nie chodzi mi montaż BT tylko o zanik fal FM , a monat BT zamiast tych fal to profanacja chyba ze pisal tylko o AM :-) czeka mnie demontaż głowicy, skoro schematu nie ma to bedzie żmudne poszukiwanie ...
    Dziekuje wszystkim jak coś mi sie uda to napisze nawet jesli bede musiał wyrzucić...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W radiu BE1350 Special występuje usterka odbioru FM: po ustawieniu stacji słychać tylko szum, bez odbioru sygnału. Dodatkowo pojawia się pytanie o możliwość podłączenia zmieniarki CD, ponieważ na klawiszu wyboru widnieje oznaczenie CC.CD, ale urządzenie przełącza się tylko na tryb CC mimo podłączonej zmieniarki. Szukany jest schemat lub wskazówki dotyczące naprawy toru FM oraz aktywacji obsługi zmieniarki CD.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA