logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Proxmox 8.4.19 VM Windows 11 problem z czytnikiem ACR40T

gronekn 02 Cze 2026 00:07 135 0
REKLAMA
  • #1 21914021
    gronekn
    Poziom 11  
    Mam problem z przekazaniem do maszyny wirtualnej urządzenia SIM-sized smart card reader ACR40T. Proxmox 8.4.19, maszyna wirtualna Windows 11, najnowsze stabilne sterowniki virtio (.285). W menedżerze urządzeń pojawia się urządzenie ACR40T z wykrzyknikiem. Zainstalowanie najnowszych sterowników do tego urządzenia kończy się niepowodzeniem, kod błędu 01. Serwer produkcyjny DELL EdgePrecision T440, sprawdzane na porcie USB 2.0 i USB 3.0, efekt ten sam. Odtworzyłem to samo środowisko na serwerze HP DL380G9 i urządzenie udało mi się zainstalować na maszynie wirtualnej Windows 11. Gdzie leży problem?
    Jak dokładnie masz skonfigurowane przekazanie USB w tej VM na DELL-u: wpis USB z GUI czy ręcznie w configu, jaki kontroler USB/chipset maszyny (q35/i440fx, xHCI/EHCI) i czy konfiguracja VM jest identyczna jak na HP, gdzie działa?
    USB Vendor, chipset q35
    Jaki dokładnie komunikat pokazuje Windows przy tym „kodzie 01” w właściwościach urządzenia oraz czy sam czytnik ACR40T jest poprawnie wykrywany i działa na hoście Proxmox DELL (np. po
    lsusb
    / na innym systemie)?

Tak jest poprawnie wykrywany na hoście, pokazuje to polecenie lsusb.
  • REKLAMA
REKLAMA