Niedawno w ESPhome dodano obsługę układów BK7238 i spróbowałem zaprogramować ten układ. Programowanie nie powiodło się, a teraz przy próbie wgrania natywnego oprogramowania układowego VK7238 za pomocą narzędzia BK7231GUIFlashTool pojawia się komunikat:
0x00...CheckRespond_FlashWrite4K: zwrócono nieprawidłową wartość?
0x1000... Nie udało się zapisać sektora 0x1000!
Nie udało się zapisać danych pliku do układu.
Czy da się to naprawić?
Jaka jest dokładna marka/model urządzenia oraz dokładne oznaczenie układu/modułu na płytce? Czy na pewno jest to BK7238, a nie BK7231N/T lub inny wariant?
BK7238
Jakie dokładnie kroki/ustawienia zastosowałeś podczas flashowania: wersja BK7231GUIFlashTool, plik/źródło oprogramowania układowego, prędkość transmisji, napięcie adaptera UART, okablowanie, sposób zasilania oraz czy przed flashowaniem wykonałeś pełną kopię zapasową?
Wszystko jest standardowe, flashowałem to już wiele razy.
0x00...CheckRespond_FlashWrite4K: zwrócono nieprawidłową wartość?
0x1000... Nie udało się zapisać sektora 0x1000!
Nie udało się zapisać danych pliku do układu.
Czy da się to naprawić?
Jaka jest dokładna marka/model urządzenia oraz dokładne oznaczenie układu/modułu na płytce? Czy na pewno jest to BK7238, a nie BK7231N/T lub inny wariant?
BK7238
Jakie dokładnie kroki/ustawienia zastosowałeś podczas flashowania: wersja BK7231GUIFlashTool, plik/źródło oprogramowania układowego, prędkość transmisji, napięcie adaptera UART, okablowanie, sposób zasilania oraz czy przed flashowaniem wykonałeś pełną kopię zapasową?
Wszystko jest standardowe, flashowałem to już wiele razy.