logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klienty Wi-Fi TP-Link TL-WR802N/TL-WR902AC nie widzi Wi-Fi ze spacją w SSID Drytec - jak podłączyć?

rafmik 19 Cze 2026 20:26 60 1
REKLAMA
  • #1 21924480
    rafmik
    Poziom 10  
    Ocena: 37
    Mam problem z podłączeniem urządzenia do Wi-Fi za pośrednictwem klienta AP (samo urządzenie ma tylko ethernet).

Od lat korzystam w takich przypadkach z klientów Wi-Fi: TP-Link TL-WR802N oraz TL-WR902AC.
    Zdarzało się, że TL-WR802N nie widział sieci Wi-Fi przy próbie konfiguracji jako klient, ale z TL-WR902AC przez lata korzystania i dziesiątki zainstalowanych egzemplarzy problem NIGDY nie wystąpił - po konfiguracji całość łączyła się do Wi-Fi.
    I tak było aż do dzisiaj. ;-)

U klienta mam sieć Wi-Fi o nazwie "NAZWA SIECI" - ze spacją w środku.

- Na komputerach z Win 10 i na MacBooku z M4 działa całość bez problemu.
    - Na telefonie z Androidem działa.
    - Na telefonie z iOS działa.
    - Na starym urządzeniu z wbudowanym Wi-Fi (Ricoh IM 2702) działało.

Dzisiaj podłączałem inne urządzenie (bez wbudowanego Wi-Fi) i jak zawsze chciałem je podłączyć klientem AP - zarówno TL-WR802N i TL-WR902AC nie widziały tej sieci...

Ktoś wie jak to ugryźć?
    Już planuje zorganizowanie jakiś innych 2-3 AP i przetestowanie.
    Router u klienta to Drytec.
  • REKLAMA
  • #2 21924497
    TASKalfa
    Poziom 17  
    Ocena: 36
    Nazwa raczej nie ma nic wspólnego z tym problemem, a jeżeli ma, to łatwo to sprawdzić. Utwórz dodatkowe Wi-Fi z prostą nazwą, albo na chwilę zmień obecną nazwę. Sprawdź, czy router emituje sygnał w standardzie obsługiwanym przez te AP. Może ten konkretny router jest skonfigurowany tak, aby obsługiwać tylko wybrane standardy?

Jaki model tego DryTeka? Jak skonfigurowane jest radio?
REKLAMA