logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaką kosiarkę akumulatorową do 1000 m2 kupić do 2500 PLN? Einhell czy tańsza?

Reshala 27 Cze 2026 10:01 162 7
REKLAMA
  • #1 21928557
    Reshala
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam, Panowie zdecydowałem jednak że potrzebuję kosiarkę ale akumulatorową a nie spalinową. Mam prosty i łatwy teren dla kosiarki. Spalinówki jednak są na bardziej wymagające trawniki, do tego mam kosę spalinową i starczy mi hałasu i smrodu koło siebie ze spalin. Mam do koszenia 1000m2

Mam model upatrzony ale kurde cena trochę mnie odstrasza a mianowicie to

https://www.mediaexpert.pl/dom-i-ogrod/kosiar...ulatorowa-einhell-ge-cm-36-47-s-hw-li-3413200

Czemu akurat Einhell? bo mam narzędzia od nich więc tez baterie dwie dodatkowe do tych 4 co są w zestawie.

No ale może coś innego możecie polecić, coś innego tańszego ?? tak do 2500zł powiedzmy.
  • REKLAMA
  • #2 21928814
    Janusz_kk
    Poziom 39  
    Ocena: 1462
    Oczywiście nie piszą najważniejszego, ile te aku ci dadzą czasu na koszenie, ale ja wiem bo sam się tak trochę naciąłem, kosa jest ok https://www.ceneo.pl/195801105 ale oczywiście brak info jak długo można kosić, jak mi się aku po pół godzinie skończyły to zacząłem szukać, w innej aukcji tej samej kosy znalazłem że to dokładnie 24minury :(
    a też mam działkę 1000m2 i zdążyłem ledwo kawałek skosić. To teraz pomyśl ile skosisz w powiedzmy godzinę?
    Tyle że mnie ona kosztowała 486zł i ma 2 aku takie same jak twoje czyli 21V i 4Ah. Myślałem nad zakupem dodatkowych ale to bez sensu bo nadal działki nie skoszę, skończyło się na zakupie elektrycznej ale przewodowej 2500Wtakiej
    https://allegro.pl/oferta/kosa-podkaszarka-el...na-2500w-230v-50hz-glowica-tarcza-18237285281
    za 253zł i to był dobry wybór, kosa jest mocna a tamtą sobie zostawiam na odległe kąty i podkaszanie drzewek.
    Więc wg mnie to sporo za drogo w stosunku do możliwości.
  • REKLAMA
  • #3 21928839
    Reshala
    Poziom 3  
    Ale co ty mi wysyłasz? kosę a ja kupić chcę kosiarkę. Do tego ta kosa to jakiś no name na nie wiadomo jakich ogniwach w baterii.
  • REKLAMA
  • #4 21928867
    ando09
    Poziom 18  
    Ocena: 47
    Czy nawet do kosiarek musi wchodzić ta pseudo ekologia? W tej cenie można kupić kosiarkę z rozrusznikiem elektrycznym, na czyste paliwo bez dodatku oleju. Alternatywa to kosiarka na plączący się kabel, albo kosiarka i tuzin baterii...
  • #5 21928871
    Reshala
    Poziom 3  
    >>21928867 ale mi nie chodzi o ekologię, jezdze 20 letnim dieslem terenówką 3 litrową, akologię mam w 4 literach.

Chodzi o moją wygodę, ciszę i nowoczesność, lubię gadżety.

Taka na kabel odpada bo to nie lata 1990.
  • REKLAMA
  • #6 21928875
    ando09
    Poziom 18  
    Ocena: 47
    Według AI pełne naładowane akumulatory w proponowanym Enthellu wystarczają na 700m2. Przy sprzyjających warunkach, później czeka cię kilkadziesiąt minut przerwy na naładowanie. Przy dwóch podwójnych ładowarkach. Przy spalinowej zrobisz to szybciej bez większego wysiłku, bo nie zdusisz jej wiszą, czy mokrą trawą. A jeśli będzie Ci przeszkadzać te 4-5 dB więcej zawsze możesz założyć nauszniki ochronne. Które swoją drogą są też zalecane przy tej elektrycznej.
  • #7 21928887
    Reshala
    Poziom 3  
    A jak mam większość narzędzi Einhell i mam dodatkowy akumulator czyli razem 5 by było ?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru kosiarki akumulatorowej do trawnika o powierzchni około 1000 m² w budżecie do 2500 zł. Rozważany jest model Einhell GE-CM 36/47 S HW Li, głównie ze względu na posiadane już narzędzia tej marki i kompatybilne akumulatory. Pojawia się pytanie o tańsze alternatywy o podobnych parametrach, odpowiednie do prostego terenu i bez potrzeby używania kosiarki spalinowej.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA