logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie głośniki do PC do 1000 PLN - Logitech Z906 czy lepsza alternatywa?

Marcinva 28 Cze 2026 04:49 105 9
REKLAMA
  • #1 21928965
    Marcinva
    Poziom 13  
    Ocena: 44
    Dzień Dobry Panie i Panowie 👍 🙂.
    Planuje kupić jakieś głośniki do komputera, przeglądał równe oferty trochę czytałem opinie i zastanawiają mnie głośniki Logitech Z906. Tu kieruje pytanie do osób posiadających ten model, jakie są wasze opinie? Na chwilę obecną posiadam Logitech X530 ale już subwoofer siada, tzn. potencjometr regulacji basu. Chcę coś fajnego co i dobrze zagra, chyba że te Z906 to zły wybór to proszę o coś konkretnego do polecenia. Myślę że kwota tak do 1.000zl 🙂
  • REKLAMA
  • #2 21928979
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3848
    Marcinva napisał:
    Planuje kupić jakieś głośniki do komputera...
    Rozważasz wyłącznie układy wielokanałowe, czy także stereo lub 2.1?
    Marcinva napisał:
    Na chwilę obecną posiadam logitech X530 ale już sobwoofer siada, tzn potencjometr od regulacji basu.
    To niewielka i bardzo łatwa do usunięcia awaria. Może warto je po prostu naprawić?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21929014
    Marcinva
    Poziom 13  
    Wiesz wolałbym coś typu 5.1.
    Co do obecnych głośników to rozważałem naprawę ale nie mogę Nidzie znaleźć takiego samego pocentiomentra 🙂
  • #4 21929199
    r103
    Poziom 37  
    Ocena: 949
    Może jakieś małe monitory np Tannoy Reveal 🤡

Basu im raczej nie brakuje
  • #5 21929208
    Mobali
    Poziom 43  
    Marcinva napisał:
    ale nie mogę Nidzie znaleźć takiego samego pocentiomentra
    A może wstawisz tutaj zdjęcie?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #7 21929549
    Mobali
    Poziom 43  
    Otrzymałeś w tamtym wątku wyjaśnienie, żeby potencjometr zregenerować lub wymienić stosując dowolny zamiennik o zbliżonej rezystancji i tej samej charakterystyce. Zwróć także uwagę na raster, Koszt zamiennika to kilka do kilkunastu złotych. Wymiana jest prosta, ale jeśli nie czujesz się na siłach to poproś kogoś o pomoc. Może ktoś z Forum mieszka w pobliżu i pomoże w wymianie?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #8 21929578
    Marcinva
    Poziom 13  
    Mobali napisał:
    Otrzymałeś w tamtym wątku wyjaśnienie, żeby potencjometr zregenerować lub wymienić stosując dowolny zamiennik o zbliżonej rezystancji i tej samej charakterystyce. Zwróć także uwagę na raster, Koszt zamiennika to kilka do kilkunastu złotych. Wymiana jest prosta, ale jeśli nie czujesz się na siłach to poproś kogoś o pomoc. Może ktoś z Forum mieszka w pobliżu i pomoże w wymianie?

Sam bym wymienił. lutownica mi nie obca kwestia tego aby znaleźć taki sam, Zresztą aż tak nie zależy mi na tych głośnikach, i tak szukam czegoś nowego niż te X530 a i je też zrobiłem na krótko jak na razie tak że mają maksymalny poziom basu .
  • REKLAMA
  • #9 21929604
    Mobali
    Poziom 43  
    Marcinva napisał:
    ...kwestia tego aby znaleźć taki sam,
    Nie musi być taki sam. A zamiennik będzie miał prawdopodobnie wyższą jakość niż ten fabryczny.
    Marcinva napisał:
    ...aż tak nie zależy mi na tych głośnikach, i tak szukam czegoś nowego
    To logiczne i rozsądne? Wymienisz zestaw nagłośnienia z powodu prostej awarii potencjometru?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #10 21929615
    Marcinva
    Poziom 13  
    Możesz podać jakiś przykładowy link do takiego pocentiomentru?
    Tu nie chodzi o to że chce wyniebic głośniki że względu na jakiś pocentiomentr, po prostu chce cos lepszego, te X530 i tak już mam po zwijane spakowane,pojada na wioskę do garażu 🙂

Podsumowanie tematu

✨ Wątek dotyczy wyboru głośników do komputera w budżecie do 1000 zł, z rozważaniem zestawu Logitech Z906 jako potencjalnego następcy wysłużonych Logitech X530, w których zaczyna szwankować regulacja basu w subwooferze. Główne pytanie dotyczy opinii o Z906 oraz wskazania lepszej alternatywy, jeśli ten model nie jest dobrym wyborem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA