Cześć. Dwa dni temu zaczął szwankować mi internet/komputer, gdyż nie wiem, po której stronie leży wina. Sytuacja wygląda tak: nagle w niedzielę sieć domowa gorzej działała niż poprzednio, a wczoraj z rana już nie byłem w stanie się połączyć z internetem (komunikat Windowsa: "Nie można połączyć się z tą siecią"). Zapominałem sieć, resetowałem, aktualizowałem sterowniki karty sieciowej, odinstalowałem ją, resetowałem adresy IP w cmd i dalej bez skutku. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł albo miał podobną sytuację, to bardzo proszę o pomoc, bo nie mam już żadnych pomysłów. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.
Czy inne urządzenia w domu normalnie łączą się z tą siecią Wi‑Fi i mają internet? I czy Twój komputer łączy się z inną siecią, np. hotspotem z telefonu?
Tak, inne urządzenia w domu bez problemu łączą się z nią, a mój komputer nie połączy się z siecią domową, ale z hotspotem z telefonu już tak.
Podaj proszę model komputera/laptopa, wersję Windowsa, model karty Wi‑Fi oraz model routera, jeśli możesz to sprawdzić.
Karta sieciowa: Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz
Router: Play Box Net Wifi/Mesh.
Czy inne urządzenia w domu normalnie łączą się z tą siecią Wi‑Fi i mają internet? I czy Twój komputer łączy się z inną siecią, np. hotspotem z telefonu?
Tak, inne urządzenia w domu bez problemu łączą się z nią, a mój komputer nie połączy się z siecią domową, ale z hotspotem z telefonu już tak.
Podaj proszę model komputera/laptopa, wersję Windowsa, model karty Wi‑Fi oraz model routera, jeśli możesz to sprawdzić.
Karta sieciowa: Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz
Router: Play Box Net Wifi/Mesh.