logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Doogee T30 Pro - przycisk włącznika nie reaguje mimo sprawnej taśmy

MrxPL 17 Lip 2026 15:43 141 2
REKLAMA
  • #1 21940247
    MrxPL
    Poziom 10  
    Ocena: 17
    Mam pytanie, kupiłem z rok temu tablet Doogee T30 Pro na olx, używany ale w pełni sprawny. Smigał super ale jakiś miesiąc temu przestał działać przycisk włącznika. Tzn tablet można włączyć przyciskiem reset i potem wzbudzić go jak się go weźmie do ręki, ale nie reaguje na przycisk włącznika.

Przycisk jest sprawny i taśma też. sprawdziłem przejście i jest sygnał po wciśnięciu ale tak jakby płyta główna nie reagowała na ten sygnał - próbowałem wierać piny odpowiedzialne za włączanie w miejscu gdzie wchodzi taśma od przycisków i nic. Włącznik nie działa też w recovery. Głośność i przycisk reset (które są na tej samej taśmie) działają bez problemu. Jakiś tydzień poźniej zaczał działać na dzień lub 2 (wtedy włączyłem mu opcję podnieś aby wybudzić) ale potem znów się zepsuł. Zaktualizowałem tablet do Androida 14 ale niestety nic to nie pomogło. Problem ewidentnie leży gdzieś w płycie. Ma ktoś może jakiś pomysł?

Doogee T30 Pro - przycisk włącznika nie reaguje mimo sprawnej taśmy Wnętrze tabletu z widoczną płytą i taśmami; dłoń trzyma szary element plastikowy przy krawędzi
  • REKLAMA
  • #2 21940862
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Przelutowałbym profilaktycznie gniazdo i całą trasę włącznika - to co opisałeś wskazuje na jakiś brak kontaktu a nie uszkodzenie
  • #3 21940895
    MrxPL
    Poziom 10  
    Ocena: 17
    Problem rozwiązany ale na jak długo to nie wiem, zrobiłem mały reflow procesora hotairem i pomogło :d
REKLAMA