logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć CAN-High i CAN-Low do dekodera Android w Audi A4 B6 2002r

Randall_ 23 Lip 2026 20:14 93 4
REKLAMA
  • #1 21943933
    Randall_
    Poziom 12  
    Ocena: 29
    Witam, tak jak w temacie, chcę do dekodera podpiąć linnie CAN-High i CAN-Low, ale właśnie jak, jak na dekoderze can jest brak jakichkolwiek oznaczeń pinów, wiem że inaczej nazywając mam znaleźć piny CAN-L RX i CAN-H TX, ale problem w tym że brakuje oznaczeń, i nie mam pojęcia które to piny, dekoder jest podpięty do stacji multimedialnej android w Audi A4 b6 2002r 2.5 TDI główna instalacja jest na kostkach ISO. Podrzucę fotki dekodera od wewnątrz.
    Jak podłączyć CAN-High i CAN-Low do dekodera Android w Audi A4 B6 2002r Otwarty dekoder CAN BUS z płytką PCB i białym złączem po prawej, na obudowie etykieta „CAN BUS DECODER”
  • REKLAMA
  • #2 21943997
    DJ_KLIMA
    Poziom 25  
    Ocena: 222
    Znajdź sobie po notach katalogowych, masz 2 scalone układy zapewne od samej komunikacji, jakiś modulator CAN i driver, potem bez problemu namierzysz miernikiem, gdzie masz L / H.
  • REKLAMA
  • #3 21944125
    Randall_
    Poziom 12  
    DJ_KLIMA napisał:
    Znajdź sobie po notach katalogowych, masz 2 scalone układy zapewne od samej komunikacji, jakiś modulator CAN i driver, potem bez problemu namierzysz miernikiem, gdzie masz L / H.

Tylko to o czym mówisz, ciut przy wysokie progi na mnie, nie wiem może ktoś tu z was ma podobny dekoder z oznaczeniami, bo mi tylko i wyłącznie chodzi o to które to piny, według opisów na necie, niby wiem, ale niby to zdecydowanie za mało, bo nie chcę posadzić magistrali CAN, bądź też co gorsza uwalić stacji multimedialnej za ponad 2500zł, linnie mam wyprowadzoną z niebieskiej kostki liczników to piny 19 i 20, ale tu na dekoderze nie wiem 🤷
  • REKLAMA
  • #4 21944166
    DJ_KLIMA
    Poziom 25  
    Ocena: 222
    Daj zdjęcie z opisem układów scalonych, bo z tego, co dałeś, nic nie wynika, swoją drogą bardzo ciężko popsuć CAN :)
  • #5 21947122
    Randall_
    Poziom 12  
    Przepraszam że chwilo nic nie piszę na ten temat, ale utraciłem ukochanego kota, i muszę dojść do siebie, bo nie jestem na tą chwilę w stanie robić cokolwiek przy tym dekoderze CANBUS, wiem że to dla was może jest nienormalne, ale niestety są tacy ludzie jak ja, że strata kota, boli bardziej niż strata np ojca.
REKLAMA