logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć generator do analizatora panoramy Р2-73 (R2-73), brak wskazań CRT?

gucekpl 26 Lip 2026 20:52 240 4
REKLAMA
  • #1 21945386
    gucekpl
    Poziom 3  
    Cześć wszystkim,
    Nabyłem taki radziecki miernik analizatora panoramy Р2-73 (R2-73) wraz z generatorem, chciałbym go uruchomić do celów hobbystycznych / testowych (kolekcjonuję takie radzieckie graty). Problem w tym, że nie wiem, jak spiąć generator z analizatorem, aby cokolwiek na nim się zadziało. Czy mógłby ktoś nakierować? Okablowania do niego też za dużo nie mam. Podsyłam zdjęcia z ekranu CRT i komunikaty, jakie wyświetlał, oraz panel tylny tych dwóch urządzeń (niżej znajduje się generator, wyżej miernik). Jak ktoś miał styczność z takimi urządzeniami, byłbym wdzięczny za pomoc, pozdrawiam.

Jak podłączyć generator do analizatora panoramy Р2-73 (R2-73), brak wskazań CRT? Jak podłączyć generator do analizatora panoramy Р2-73 (R2-73), brak wskazań CRT? Jak podłączyć generator do analizatora panoramy Р2-73 (R2-73), brak wskazań CRT? Jak podłączyć generator do analizatora panoramy Р2-73 (R2-73), brak wskazań CRT? Jak podłączyć generator do analizatora panoramy Р2-73 (R2-73), brak wskazań CRT? Jak podłączyć generator do analizatora panoramy Р2-73 (R2-73), brak wskazań CRT?
  • REKLAMA
  • #2 21951363
    borota2
    Poziom 2  
    Witam, przeczytałem Twój post. I pytanie: czy jakieś kable i sondy masz do niego, czy tylko analizator i blok?
  • REKLAMA
  • #3 21951390
    zetdeel
    Poziom 39  
    Ocena: 884
    To nie jest "analizator panoramy" tylko panoramiczny analizator VSWR.
    Zakres pomiaru współczynnika VSWR: 1,07-5; 1,03-5 przy częstotliwościach w zakresie 0,01-1,25GHz.
    W komplecie powinny być sondy pomiarowe. Bez nich przyrząd jest bezużyteczny.
    Jak podłączyć generator do analizatora panoramy Р2-73 (R2-73), brak wskazań CRT?
  • REKLAMA
  • #4 21951498
    gucekpl
    Poziom 3  
    Niestety ale kabli żadnych nie posiadam, a zdobyć do tego jakiekolwiek kable graniczy z cudem :(
  • #5 21951532
    borota2
    Poziom 2  
    Wszystko idzie zdobyć. Jak będę coś wiedział, to napiszę. Mam podobny analizator, tylko mój pracuje na częstotliwościach 1,25 do 5 GHz i miałem na tyle szczęścia, że mam komplet sond, książki, schematy, przewody, ale pomijając, gdzieś widziałem te sondy na sprzedaż. Wyślę linka, jak znajdę.
REKLAMA