logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Zlecę] Gdzie zgrać obraz RAW z MFM ST-506: Seagate ST-225 i NEC D5126 20MB?

LoadMapper 03 Sie 2026 19:57 141 0
REKLAMA
  • #1 21949663
    LoadMapper
    Poziom 1  
    Witam,

Zlecę odpłatnie odczyt danych z 2 dysków MFM na interfejsie ST-506 / ST-412:

1. Seagate ST-225 - 20 MB - 615/4/17 - z naklejoną fabryczną mapą błędów
    2. NEC D5126 - 20 MB - 615/4/17

Dyski pochodzą z IBM
    [Zlecę] Gdzie zgrać obraz RAW z MFM ST-506: Seagate ST-225 i NEC D5126 20MB? [Zlecę] Gdzie zgrać obraz RAW z MFM ST-506: Seagate ST-225 i NEC D5126 20MB?
    5170, były przechowywane w suchym miejscu,
    talerze nieporysowane, nieotwierane. Nie wiem, czy silniki niesklejone
    - nie podłączałem na siłę, żeby nie uszkodzić.

ZAKRES ZLECENIA:
    - TYLKO odczyt / zgranie obrazu RAW / IMG na pendrive / HDD
    - BEZ naprawy płyty głównej IBM, BEZ renowacji całej jednostki, BEZ wymiany tantali / RIFA
    - Dyski na stanowisku testowym - 486/Pentium z kontrolerem WD1003 / Xebec lub emulator MFM Gesswein

Mam wycenę z Kuźni Komputerowej na pełną renowację 5170 - 5-6 tys. netto - to mnie nie interesuje.
    Interesuje mnie tylko odzyskanie danych.

Lokalizacja: Sejny, podlaskie - mogę wysłać kurierem DPD / InPost w antystatykach.
    Oferuję normalną zapłatę - proszę o wycenę za 1 szt. + za komplet.

Zdjęcia dysków i mapy błędów mam.

Kontakt tu lub PW.

Pozdrawiam
    AI: Czy wiadomo, jaki dokładnie kontroler MFM pracował z tymi dyskami w IBM 5170 - model karty/kontrolera albo zdjęcie kontrolera?
    MFM, ST-225, ST-506, NEC D5126, WD1002, IBM 5160.

AI: Czy zakres ma obejmować wyłącznie wykonanie obrazu RAW/IMG sektor po sektorze, czy również sprawdzenie/wylistowanie zawartości i ewentualne odzyskanie plików z systemu plików?
    Chcę odzyskane PLIKI w normalnym folderze na pendrive, nie sam obraz.

Jeśli system plików jest czytelny: wypakowanie całego C: / D: - autoexec.bat, dokumenty, bazy itp.

Obraz RAW/IMG tylko jako kopia bezpieczeństwa na boku, jeśli da radę go zrobić.

Rozliczenie za odzyskane pliki, a nie za sam obraz.
  • REKLAMA
REKLAMA