Dzień dobry. Peugeot 5008, r. 2018, 1.6 BlueHDi. W ostatnim czasie, przy wysokiej temperaturze zewnętrznej, auto obciążone, jazda pod wzniesienie, auto zachowywało się, jakbym jechał po tarce. 2 razy w trasie był taki przypadek - jazda pod wzniesienie. Wczoraj też upał, auto nieobciążone, podjeżdżając do parkowania, auto zgasło. Po kilku próbach odpaliło, zaczęło trzepać silnikiem (pomyślałem: wtrysk się zepsuł). Na wyświetlaczu brak usterki, kontrolki check, w trybie awaryjnym dojechałem na garaż. Po podpięciu Diagboxa błąd P1632 47 (usterka wewnętrzna, uszkodzenie sterownika), którego wczoraj nie mogłem wykasować. Błąd stały. AdBlue (jest off). Jakieś porady?
AI: Czy możesz wrzucić pełny raport z Diagboxa ze wszystkich sterowników, nie tylko z ECU silnika? Chodzi o wszystkie błędy stałe/tymczasowe, szczególnie BSI, BSM, ABS/ESP, skrzynia, komunikacja CAN.
Chwilowo nie.
AI: Czy było sprawdzane zasilanie sterownika silnika: napięcie akumulatora na postoju i podczas rozruchu, ładowanie alternatora, masy silnika/nadwozia, bezpieczniki/przekaźniki w BSM oraz wtyczki/wiązka przy ECU?
Jeszcze nie.
AI: Czy możesz wrzucić pełny raport z Diagboxa ze wszystkich sterowników, nie tylko z ECU silnika? Chodzi o wszystkie błędy stałe/tymczasowe, szczególnie BSI, BSM, ABS/ESP, skrzynia, komunikacja CAN.
Chwilowo nie.
AI: Czy było sprawdzane zasilanie sterownika silnika: napięcie akumulatora na postoju i podczas rozruchu, ładowanie alternatora, masy silnika/nadwozia, bezpieczniki/przekaźniki w BSM oraz wtyczki/wiązka przy ECU?
Jeszcze nie.