Z nowymi słupami może być trudno znaleźć, posiadam coś takiego, lecz nie wiem, czy to się nada. katalog-sl...750-kv.pdf (6.8 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
>>21957904 Mam to, to stary katalog Energoprojektu, starych linii 400 kV sprzed 40 lat. Są tam serie znane Y52, Z52, U45, F i takie tam. Te słupy to nowsze wersje współczesne.
>>21957905 Z nowymi może właśnie być problem znaleźć, bo firmy, które zajmują się takimi liniami, raczej nie udostępniają katalogów, tym bardziej że jest to infrastruktura krytyczna.
Udało mi się na podstawie tego katalogu i obejrzeniu w Google Maps oraz z informacji o serii słupów w GPZ Czarna we Wrocławiu udało mi się zrobić katalog, ino jednej serii nie znalazłem.
Załączniki:
Katalog nowe serie słupów 400KV .pdf(1.12 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Przedmiotem zapytania jest katalog nowych słupów elektroenergetycznych 400KV, obejmujący konstrukcje dwutorowe serii 2 oraz konstrukcje jednotorowe. Materiał przedstawia kilka wariantów słupów dwutorowych przypisanych do serii 2 oraz kilka wariantów słupów jednotorowych. Zapytanie dotyczy odnalezienia dokumentacji katalogowej dla tych nowych konstrukcji, prawdopodobnie w celu rozpoznania poszczególnych typów przedstawionych na ilustracjach. Wyszczególniono osobno grupę „Dwutorowe seria 2” i grupę „Jednotorowe”, bez dodatkowych danych o wymiarach, układzie przewodów, oznaczeniach katalogowych, producentach ani parametrach mechanicznych. Dołączone ilustracje pokazują różne odmiany konstrukcji, lecz nie zawierają w treści pytania opisów pozwalających przypisać im konkretne symbole. Poszukiwany katalog nowych słupów 400KV, w tym dwutorowych serii 2 i jednotorowych, pozostaje do znalezienia. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.