logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy można dołożyć Bluetooth i CarPlay w Skoda Rapid 2018 z USB/AUX bez mikrofonu?

Caby2002 20 Sie 2026 18:43 81 2
REKLAMA
  • #1 21958051
    Caby2002
    Poziom 2  
    Witam, kupiłem Skodę Rapid 2018 r. i mam takie radio zamontowane. Nie ma Bluetootha i CarPlay. Można jakoś to zmienić i zamontować? Szukałem w Internecie i nie mogę znaleźć bezpośredniej odpowiedzi. Nie ma wejścia na płyty w schowku, bo widziałem, że takie jest możliwe, ale nie wiem, czy to prawda, bo nie mam tego u siebie. Mam USB/AUX, ale przycisków i mikrofonów nie mam.
    Czy można dołożyć Bluetooth i CarPlay w Skoda Rapid 2018 z USB/AUX bez mikrofonu?
  • REKLAMA
  • #2 21958217
    JuniorS
    Poziom 27  
    Ocena: 199
    Siema.

Odpowiadając najszybciej i najzwięźlej jak to możliwe - literka E w Twoim radiu oznacza brak modułu Bluetooth i funkcji SmartLink i to jest ograniczenie sprzętowe...
    Nie ma możliwości odblokowania tych funkcji oprogramowaniem czy przyciskami...

Masz na pokładzie podstawową jednostkę all in one. Całe radio to elektronika audio razem ze wzmacniaczem w jego wnętrzu.
    Stąd brak czytnika w schowku.
    Czytniki takie montowano w autach z systemami Bolero czy Amundsen...

Twoje radio to Swing Gen2 MIB2 z numerem części 5JA 035 867 E

Możesz zakupić adapter Bluetooth pod AUX, wymienić radio na dedykowane z systemem Android które będzie najbardziej funkcjonalne albo kupić fabryczne radio ale wyższy model OEM... Albo Swing z Bluetooth/SmartLink albo RCD330/R340
REKLAMA