logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat B5- oświetlenie wnętrza oraz centralny zamek

malard 27 Gru 2005 23:50 7975 3
REKLAMA
  • #1 2121331
    malard
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam
    Posiadam passata b5 z 98r. centralny zamek oraz elektryczne szyby - przód.
    Problem dotyczy tego że:
    1-nie gaśnie mi oświetlenie wnętrza po włączeniu zapłonu a jak zgaśnie to potrafi sie włączyć w trakcie jazdy lub na postoju ( w warsztacie mówią że trzeba wymienić cały zamek, a z tego co czytałem na forum to za to odowiada moduł komfortu);
    2-jak zamykam centralny od środka to nie chce mi zamknąć tylnych drzwi ( po kilku próbach czasami zaskoczy), od zewnątrz wszyskie się zamykają;
    3-nie świeci sie lampka w drzwiach kierowcy od spodu ( oświetlająca ziemię), zarówka jest ok, nie ma masy;
    Dziękuję za wszelkie sugestie. Może są to blahostki ale chciałem zaciągnąć Waszej opini by mechanicy nie wciskali mi kitu.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2121351
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3627
    Wyniki eksploatacji. W lewych drzwiach najprawdopodobniej strzelony przewód w przelotce, zamek brudny, szwankujący wyłącznik krańcowy w drzwiach. To faktycznie duperele, ale męczące. Moduł komfortu masz raczej sprawny. Te niespodzianki, to brud, zaśniedziałe i luźne połączenia. Kupa zabawy cię czeka (bo to i drzwi pewnie trzeba będzie rozebrać...)...
  • REKLAMA
  • #3 2121377
    piosiek
    Poziom 15  
    Ocena: 78
    niegasnąca lampka to na 95% zamek w którym jest krańcowy wyłącznik m innymi do lampki standardowa usterka w nowszych vw a zamek jeżeli zamyka od zewnątrz a od środka nie to może jednak soś z modułem komfortu może jakaś woda w złaczu.
  • #4 2122160
    steed1
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    tak czy inaczej kupa zabawy i życzę powodzenia. Ja miałem coś podobnego w starszej wersji. Parę godzin i pomogło
REKLAMA