logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka LG GSA4167B nie czyta płyt DVD-R Esperanza - co robić?

hacker 28 Gru 2005 10:09 1170 4
REKLAMA
  • #1 2121936
    hacker
    Poziom 26  
    Ocena: 29
    a problem z nia mam taki, że wogóle nie czyta mi czystych płyt DVD-R esperanzy. Mimo że po włożeniu płytki do napędu i chociażby sprawdzeniu nośnika w nero, pisze że w napędzie nie ma płytki :/
    O co z tym chodzi ????
  • REKLAMA
  • #2 2122331
    Chillout
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Nie Ty jeden masz problem z tą nagrywarką... Ja również posiadam ten model i mam (prawie) identyczny kłopot - czyste płyty DVD Esperanza 4,7 GB są rozpoznawane jako zwykłe CD o pojemności 700 MB! Spróbuj zaktualizować FirmWare nagrywarki - na płycie CD dołączonej do sprzętu powinien znajdować się folder o nazwie "LG_FW_Update". Może to rozwiąże Twój problem.
  • REKLAMA
  • #3 2122388
    leon30
    Poziom 12  
    Witam!!!

ODTWARZACZE LG-CD,DVD itp mają takie problemy z odczytywaniem i nagrywaniem tanich płyt.Ja też miałem taki problem.sprzedałem LG i kupiłem Lite-on to jest nagrywarka.
    SUPER odtwarza i nagrywa wszystkie tanie płytki
    RADZE CI JAK CHCESZ DALEJ KOŻYSTAĆ Z TEJ NAGRYWARY TO KUPUJ TE LEPSZE PŁYTKI CZYLI VERBATIMKI,SONY,NO TE DROŻSZE FIRMÓWKI!!!
  • REKLAMA
  • #4 2123612
    kamillo
    Poziom 2  
    niestety wgranie firmware nie pomogło czy trzyba z nią iść na gware czy coś się da zrobić???
  • #5 2259313
    hacker
    Poziom 26  
    Ocena: 29
    no u mnie dalej nie czyta tych plytek esperanzy, a innych jeszcze nie patrzyłem.....pozdro....
REKLAMA