logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czarno-biały obraz przez kabel TV-out do Euro złącza - jak naprawić?

dechu 28 Gru 2005 18:48 1325 5
REKLAMA
  • #1 2123656
    dechu
    Poziom 12  
    No więc kupiłem kabel którym można podłączyć telewizor (jako monitor) do karty graficznej poprzez wyjście tv-out a do telewizora przez euro złącze! Po połączeniu kabla obraz jest czarno biały! Kabel był testowany na 3 różnych komputerach i wszedzie było tak samo (telewizory były kolorowe)!
    Czy tą usterke można jakoś naprawić? Czy kabelek jest do wyrzucenia?
    (zgubiłem paragon więc wymiana nie wchodzi w gre)
  • REKLAMA
  • #2 2123671
    leonwawa
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    dechu napisał:
    No więc kupiłem kabel którym można podłączyć telewizor (jako monitor) do karty graficznej poprzez wyjście tv-out a do telewizora przez euro złącze! Po połączeniu kabla obraz jest czarno biały! Kabel był testowany na 3 różnych komputerach i wszedzie było tak samo (telewizory były kolorowe)!
    Czy tą usterke można jakoś naprawić? Czy kabelek jest do wyrzucenia?
    (zgubiłem paragon więc wymiana nie wchodzi w gre)

witam co mozna poradzić mianowicie posprawdzaj takie rzeczy jak
    1 system kolorów w tv bo może byc inny niż pal
    2 we właściwościach grafy też masz możliwość ustawić system koloru jeśli jest inny niz pal to przestaw w takiego typu kablach raczej nic się nie psuje a co najwyzej nachodza zakłócenia

no i na koniec gdyby to nie pomogło info daj dla inny jaka karta jakie wyjścia wejści ze sobą łączysz
  • REKLAMA
  • #3 2123715
    dechu
    Poziom 12  
    A czy to jest możliwe azeby fabrycznie sie walneli i któryś z kabelków odpowiadający za obraz nie był na swoim miejscu?
  • REKLAMA
  • #4 2125356
    eseli
    Poziom 27  
    Ocena: 64
    Jakbys trafil na taki pozamieniany kabelek to mialbys pecha ;) a tak naprawde jezeli masz obraz
    na ekrnie cz-b to we właściwościach karty graficznej przejdz na zakłądkę tv i zmmien tryb wyswietlania na Pal (posiadam GF 4 i ustawione mam Pal niemcy) i wszystko działa a kabelek sam zrobilem.

Pozdrowienia
  • REKLAMA
  • #5 2126541
    dasior591
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    Mój ojciec miał na komputerze najnowsze sterowniki (ma GeForce 4) i po uruchomieiu tez był czarno biały a po zainstalowaniu programu TVtool zaczeło działać ale trzeba go uruchomić po przełączeniu z monitora na TV był na pulpicie i zawsze jak odpalałem pojawiały sie kolory
  • #6 2202693
    jakubsan
    Poziom 11  
    witam ja mam problem tego typu ze podlaczylem telewizor do kompa ale onraz jest badzo slabej jakosci - moze jakis rady , i prosilbym troszke wiecej info o tym programie TVtool
REKLAMA