logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GeFOrce2 mx400 z tv-out + telewizor NIE MA KOLORÓW

Koffboy 13 Lip 2006 19:15 1082 6
REKLAMA
  • #1 2817263
    Koffboy
    Poziom 19  
    Ocena: 3
    Witam, Podlaczylem tv do mojego kompa przez karte GF2 z wyjsciem tv pod euro złacze w Tv wszystko byloby git gdyby nie to ze nie ma kolorów obraz na tv jest czarno-biały, czego to moze byc wina?
    PS. da sie zrobic tak zeby na monitorze byla rozdzialka wieksza niz na tv bo jak zmienie na kompie na wieksza niz 800x600 to na tv mi ekran ucina.
  • REKLAMA
  • #2 2817555
    p4v3u
    Poziom 27  
    Ocena: 38
    SZUKAJ!!!

bylo chyba z 50 postow na ten temat!!!!!
  • REKLAMA
  • #3 2817731
    Koffboy
    Poziom 19  
    Szukalem ale tylko na 3 trafilem i nic tam ciekawego nie bylo
  • REKLAMA
  • #4 2817764
    tomko25
    Poziom 19  
    Ocena: 17
    Wina komputera. Oprogramowanie grafiki niekompletne, wybrany zły system (ma być PAL), itp. historie.

Pozdrawiam
    Tomko
  • REKLAMA
  • #5 2818061
    Koffboy
    Poziom 19  
    a gdzie sie zmienia na PAL bo zainstalowalem nowe stery do karty i nic i nie ma nigdzie w ustawieniach zmiany na PAL
  • #6 2818095
    bomber
    Poziom 24  
    Ocena: 21
    ustawienia>zawansowane>geforce 2 mx....> ekrany nView> klikasz na tv i potem ust. uzadzenia /system tv i wybierasz
    ponadto dodam ze to moze byc wina kabla a nawet telewizora....

Dodano po 2 [minuty]:

nistety sie nie da z ta rozdzielczoscia a jesli zmiana sytemy nie pomoze to polacz w wtyczce piny od s-vide pamietam ze to byly 2 sasiadnie z trzech ale dokladniej nie jednak jak ja probowalem to polaczylem inne i nic sie nie stalo tv i karcie
  • #7 2818357
    Koffboy
    Poziom 19  
    Ja mam troche inaczej te opcje i nie ma tam nigdzie tego

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy braku kolorów (obraz czarno-biały) na telewizorze podłączonym do komputera przez kartę graficzną GeForce2 MX400 z wyjściem TV pod eurozłącze. Przyczyną może być nieprawidłowa konfiguracja systemu telewizyjnego, która powinna być ustawiona na standard PAL. Ustawienia te znajdują się w panelu sterowania karty graficznej, w sekcji zaawansowanych opcji nView, gdzie należy wybrać urządzenie TV i system telewizyjny PAL. Problem może także wynikać z wadliwego kabla lub telewizora. Co do rozdzielczości, nie jest możliwe ustawienie na monitorze wyższej rozdzielczości niż na telewizorze bez obcinania obrazu na TV. Próby modyfikacji połączeń pinów w wtyczce S-Video nie przyniosły efektu. Niektóre osoby mają trudności ze znalezieniem odpowiednich opcji w sterownikach, co może wynikać z różnic w wersjach oprogramowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA