Mam jakiś moduł którego schemat przerysowałem i zamieszczam jako załącznik PDF. Urządzenie to składa się z dwóch połączonych ze sobą płytek, jednej schemat narysowałem a na drugiej znajdują się trzy 1-segmentowe wyświetlacze LED dwa rezystory i jeden układ scalony (CA3161E). Zamieszczam schemat tylko pierwszej płytki iż myślę że to wystarczy aby rozgryźć do czego to może służyć. Jeśli będzie potrzeba zrobię też schemat drugiej płytki.
Jeszcze mały opis do schematu.
- Układ jest zasilany napięciem zmiennym 110 lub 220V, co też na schemacie oznaczyłem.
- Układ posiada cztery wejścia oznaczone na schemacie jako Input 1,2,3,4.
- 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 20, 22, 24 oznaczone na schemacie to są punkty łączące obie płytki tzn tą ze schematu i tą na której są wyświtlacze LED (trzy jednosegmentowe).
UWAGA: nie wiem czy nie pomyliłem typu tranzystorów (NPN czy PNP) gdyż nie wiem co to są za tranzystory (są one w obudowach TO-92). Jeśli ktoś wie co to za tranzystory to proszę o odpowiedź.
CO TO JEST?
Jeszcze mały opis do schematu.
- Układ jest zasilany napięciem zmiennym 110 lub 220V, co też na schemacie oznaczyłem.
- Układ posiada cztery wejścia oznaczone na schemacie jako Input 1,2,3,4.
- 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 20, 22, 24 oznaczone na schemacie to są punkty łączące obie płytki tzn tą ze schematu i tą na której są wyświtlacze LED (trzy jednosegmentowe).
UWAGA: nie wiem czy nie pomyliłem typu tranzystorów (NPN czy PNP) gdyż nie wiem co to są za tranzystory (są one w obudowach TO-92). Jeśli ktoś wie co to za tranzystory to proszę o odpowiedź.
CO TO JEST?