Witam. Wczoraj zadzwonil do mnie kumpel, ze mu immo nie dziala. Ford Mondeo '93 1.8DOHC. Immo oryginalne, ale nie w kluczyku, nie ma tez zadnego wisiorka tylko pilot. Wsiada sie do auta, wlacza zaplon, trzeba na chwile wcisnac przycisk w pilocie i ognia
. Immo odcina pompke paliwa i rozrusznik. Caly modul znajduje sie pod popielniczka. Awaria jak to bywa, banalna, przekazniki. Teraz wszystko dziala, ale chodzi mi o wypiecie immo z auta. Dochodzi do niego kostka z czarnymi przewodami (chyba 8 czy 10) i mam pytanko czy nie ma nikt jakiegos schematu do tego? Czy mozna wypiac immo bez wpinania sie do kompa? W jednym serwisie powiedzieli koledze: 3 dni i 450zl bo musza wyjac kompa i zawiesc gdzies do forda zeby go przeprogramowal. Ale wedlug mnie to jest zwyczajne immo tylko, ze z pilotem zamiast breloczka i zamontowane w fabryce. I bardzo bym prosil o schemat ciezko bedzie sie polapac ktory przewod gdzie idzie:
2szt. - odciecie pompki
2szt. - odciecie rozrusznika
2szt. - dioda
2szt. - zasilanie
2szt. - stacyjka
I gdzie tu komp? Sa jeszcze miejsca na dwie kostki. Podobno jest to immo Boscha.
2szt. - odciecie pompki
2szt. - odciecie rozrusznika
2szt. - dioda
2szt. - zasilanie
2szt. - stacyjka
I gdzie tu komp? Sa jeszcze miejsca na dwie kostki. Podobno jest to immo Boscha.