logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukarka Lexmark E 310/312 - uszkodzona zębatka na silniku

rsikon 04 Sty 2006 14:10 1227 3
REKLAMA
  • #1 2145458
    rsikon
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    Witam,

mam uszkodzoną drukarkę Lexmark E310 - uszkodzona zębatka na silniku.

Naprawialiście coś takiego już, czy jedyne wyjście to zakup nowego modułu silnika? Może dorabia je ktoś?

Może wiecie w jakich innych drukarkach są w/w zębatki i można je wykorzystać?

Radzio
  • REKLAMA
  • #2 2145728
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    rsikon napisał:

Może wiecie w jakich innych drukarkach są w/w zębatki i można je wykorzystać?

Radzio

Xerox DocuPrint P8e i P8ex są odpowiednikami tej drukarki można z nich mechaniki przekładać
  • REKLAMA
  • #3 2146631
    krzysiup
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Niestety nie spotkałem się nigdzie, aby można było dokupić osobno koło zębate. W parts katalogu występuje to jako cały moduł razem z silnikiem i tak jest dostępne. Czasem jednak należy przełożyć silnik główny, bo nawet mechanizmy nie są we wszystkich seriach identyczne.

Nr katalogyw to: 12G0042 a cena około 250 zł netto.

Pozdrawiam
  • #4 2148127
    rsikon
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    Dziękuje za zainteresowanie... wszystko co piszecie to niestety znane mi informacje, miałem nadzieje, że ktoś wprowadzi cośnowego.

Jeszcze nic straconego.

Ewentualnie mogę dodać, że jedna oryginalna zębatka jest jeszcze do wykorzystania po 1krotnym wytarciu - sami domyślcie się jak :)

Pozdrawiam
    Radzio
REKLAMA