logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Groszek energetyczny 31,2 tzw. ekogroszek

prezes79 06 Sty 2006 09:59 15450 5
REKLAMA
  • #1 2151615
    prezes79
    Poziom 11  
    mam prosbe, mógł by mi ktoś napisac na temat Groszeu energetycznego 31,2 , jestem zainteresowany kupnem pieca c.o zasilanym tym paliwem, szczególnie mnie interesuje jego cena za tonę i czy nie ma problemu z kupnem.
    pozdrawiam Marcin
  • REKLAMA
  • #2 2255985
    firemann
    Poziom 2  
    Witam, z tego co czytałem koszt jednej tony to około 500zł zależy głównie od regionu w jakim mieszkasz. Ale piec tego typu możesz opalać tylko tym paliwem przy tym cena samego urządzenia jest też dosyć wysoka, natomiast polecał bym Ci kocioł (piec) EKO–II N firmy "SEKO" nadmuchowy z wentylatorem i sterowaniem. Jest to kocioł dolnego spalania przeznaczonym do wyposażania instalacji wodnej systemu otwartego, opalany miałem węglowym oraz węglem typu groszek. Sam użytkuje taki już trzeci sezon.

Pozdrawiam firemann.
  • REKLAMA
  • #3 2256555
    prezes79
    Poziom 11  
    Dzieki za informację też zastanawiam sie nad tym kotłem, mam jeszcze jedno pytanie co ile w przyblizeniu trzeba go załadowywać miałem, oraz jaki jest jednorazowy wsyp w przyblizeniu.
    za informacje z góry dziekuje.
    marcin
  • REKLAMA
  • #4 2265852
    Jaras61
    Poziom 12  
    Witam. Wszystko zależy od paliwa, układu, jakości ścian i temperatury jaką będziesz utrzymywał w pomieszczeniu. Jeden ładunek średnio powinien starczyć na dobę. Niestety rozrzut jest dosyć duży, do 10 do 30 paru godzin. Warto założyć zawory termostatyczne na każdym grzejniku i dobrej jakości sterownik. Na tymostatnim można zaoszczędzić nawet 300 zł ale to się szybko mści na większym zużyciu paliwa i przegrzewaniu kotła.
  • REKLAMA
  • #5 2266344
    prezes79
    Poziom 11  
    witam!!!
    Dziekuje bardzo za informacje, mam jeszce pytanko które paliwo jest lepsze węgiel czy miał, z punktu ekonomicznego napewno miał ale chodzi mi szczególnie o czas spalania???
  • #6 2313261
    radkovski
    Poziom 2  
    Witam - najtanszym zrodlem uzyskania energii sa piece retorotwe na ekogroszek ze wzgledu na wysoka sprawnosc - cena ekogroszku od 380 do 500 zalezy z jakiej kapali oraz moze byc tez np w workach po 25 kg
    sam zajmuje sie handlem tym paliwem zainteresowanych zapraszam moje gg 2671809
REKLAMA