logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Satel CA64 - podłączenie czujki PIR do klawiatury strefowej i dezaktywacja stref

mirzaw 07 Sty 2006 18:05 2441 5
REKLAMA
  • #1 2156525
    mirzaw
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Mam pytanie jak w tytule.
    Czy w C64 można do klawiatury strefowej podłączyć czujkę PIR (wiem że można zamek elektryczny czy kontaktron, ale ja potrzebuje tam czujkę).
    Drugie pytanie to czy kalwiatura strefowa może wyłączać 2 różne strefy - a właściwie dezaktywować cały system - jak wchodzi się do domu w wiatrołapie była by klawiatura strefowa a do niej podłączona czujka PIR.
    Po wejściu czujka uruchamiała by alarm z opóźnieniem (z 15-30s) na wpisanie kodu w klawiaturze. Klawiatura LCD była by w sypialni więc tam można by było włączać /wyłączać strefę ale też tam można by oglądać co sie dzieje (np gdzie się ktoś porusza itp.) w strefie która nie aktywuje alarmu.
    I to by było na tyle.
    Serdeczne dzieki za odpowiedź
    Mirzaw
  • REKLAMA
  • #2 2157104
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2157680
    CENTURION_ALARMY
    Poziom 22  
    Ocena: 63
    Czujki do strefówki niedodasz ale zainwestuj 200zł w normalnego lcd i będziesz miał full wypas
  • REKLAMA
  • #4 2158386
    mirzaw
    Poziom 11  
    Dzięki, jednak jest tam wejście (wyjście) NC x2.
    To tylko do kontaktronu? czy zamka elektrycznego?
  • REKLAMA
  • #5 2158580
    kasprzyk
    Specjalista elektryk
    Ocena: 669
    Witam

Masz wejście NC - wg opsiu do kontroli stanu drzwi - czyli podłączasz tam kontaktron - analogicznie czujke pir (prawdopod. bez parametru) Informuje cię klawiatura o stanie - czy drzwi są otwarte lub odwrotnie - jednak nie wpływasz tą informacją na cały system (tak jak kolega wyżej pisał).

Jest wyjście przekaźnikowe - ono steruje elektrozaczepem.
    Według opisu - możesz sterować tylko 1 strefą - jeżeli Twój cały system jest potraktowany jako jedna strefa - to nie ma problemu.

Pzdr
  • #6 2160408
    mirzaw
    Poziom 11  
    Serdeczne dzięki za odpowiedź.
    Będę musiał kupić jeszcze jeden LCD
REKLAMA