logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Passat B5 1999 – tylne drzwi otwierają się tylko od środka, budowa zamka

jblack 07 Sty 2006 18:28 5087 4
REKLAMA
  • #1 2156635
    jblack
    Poziom 11  
    witam wszystkich mam maly problem z zamkami tylnych drzwi w vw passat B5 kombi tzn oboje drzwi mozna otworzyc od wewnatrz ale nie mozna od zewnatrz czy wie ktos co to moze byc i jak jest skonstrulowany ten zamek jest to passat z 1999r prosze bardzo o pomoc moze jakis link z instrukcja budowy jakies zdjecia cos co by pomoglo mi to we wlasnym zakresie naprawic zgory bardzo dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 2157005
    jackol68
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Sprawdź stalową linkę łączącą zamek z klamką, tylną część klamki (nieruchomą) wykręcisz kluczem spline M4 (4mm)
  • REKLAMA
  • #3 2158367
    jblack
    Poziom 11  
    tzn mam rozumiec ze musze odkrecic tapicerke by dostac sie do zamka czy tez taka jedna srube ktora znajduje sie pod uszczelka drzwi na wysokosci zamka bo prawde mowiac nie mam zielonego pojecia jak zdjac tapicerke w tym aucie z tylnych drzwi by dostac sie do zamka widzialem tam takie plastikowe spinki ale nie wiem czy mam to na sile pociagnac czy tez jest jakis sposob by to zdjac nie niszczac tych spinek prosze o rade ,a i jeszcze jedno przy klamce jest mozliwosc zdjecia tego malego plastiku ktory oslania ta linke zgory dziekoje za pomoc
  • REKLAMA
  • #4 2158556
    jackol68
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Tylko tą jedną śrubę
  • #5 2158812
    jblack
    Poziom 11  
    tzn jaka jedna srube mam odkresic ta od tapicerki czy ta ktora znajduje sie pod uszczelka by zdjac oslone z zamkaod zewnatrz

Dodano po 3 [godziny] 59 [minuty]:

ponawiam moja prosbe czy ktos na forum ma moze ksiazke iw ktorej znajduje sie zdjecie takiego zamka jak sie go rozbiera prosze o przeslanie zdjec lub opisu na adres e-maila jblack(_at_)poczta.fm
REKLAMA