logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Druki na paczkę. Program umożliwiający ich wypełnienie.

norbikk 08 Sty 2006 15:22 5858 5
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 2159458
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Można nawet excelem tylko należałoby trafić w odpowiednie miejsca.
  • REKLAMA
  • #3 2159473
    szpak3
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    Ciekawi mnie czy to możliwe technicznie. tzn musi być nacisk aby odbiło się na wewnętrznym nadaniu dla nadawcy, wysłałem wiele paczek i wiem że trzeba cisnąć :)
  • REKLAMA
  • #4 2159764
    norbikk
    Poziom 15  
    Ocena: 45
    Ze mozna exelem to wiem ale z trafieniem jest probolem i to juz nie tak łatwo.
    Te blankiety sa na "traktorze" wiec jeszcze dochodzi odpowiednie przesowanie itd.
    bez oprogramowania raczej nie da rady.
    A o nacisk to spokojnie kazda iglowka skopiuje lepiej niz by sie wypelnialo dlugopisem
  • REKLAMA
  • #5 2159925
    rybart
    Poziom 23  
    Ocena: 24
    Skorzystaj z arkusza kalkulacyjnego OpenOffice umożliwia on wymiarowanie tabel w milimetrach. Mierzysz druk linijką , wymiarujesz tabelę i masz poprawny wydruk praktyczne od razu!
  • #6 2160825
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    norbikk napisał:
    Ze mozna exelem to wiem ale z trafieniem jest probolem i to juz nie tak łatwo.
    Te blankiety sa na "traktorze" wiec jeszcze dochodzi odpowiednie przesowanie itd.
    bez oprogramowania raczej nie da rady.
    A o nacisk to spokojnie kazda iglowka skopiuje lepiej niz by sie wypelnialo dlugopisem

Excel w zupełności wystarczy, trochę prób i po sprawie. Najprościej zeskanować druk i dać go jako "podkład" podczas przygotowania arkusza.
    Potem tylko regulujesz ustawieniami marginesów w podglądzie wydruku.

Drukowałem już spod Excela wiele druków (Świadectwa, przelewy, umowy itp.) i nie było problemów. Kwestia tylko odpowiedniego włożenia druku i "przewidywalna" drukarka (sprawna).
REKLAMA