logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Programy do adresowania przekazow pocztowych drukarka iglowa

nokia 3650 21 Paź 2007 20:53 2476 9
REKLAMA
  • #1 4400837
    nokia 3650
    Poziom 20  
    Ocena: 87
    Witam. Poszukuje Programow do adresowania przekazow pocztowych drukarka iglowa OKI.
    1-Przekazy pobraniowe z perforacja [tzw. traktor]- 4- kartki
    2-Przekazy pobraniowe czerwone z kalka 2-kartki[bez perforacji]
    3-Przekazy bez pobrania zielone [z perforacja]
    Poszukiwalem na necie ale nic nie znalazlem tylko jakis platny nie ciekawy jeden.
    NUDZI MNIE TE WYPELNIANIE reczne i chcem kupic drukarke iglowa OKI. Prosze o dyskusje.Zgory dzieki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 4400874
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1414
    Myślę iż da się to zrobić w wordzie.
  • #3 4400953
    nokia 3650
    Poziom 20  
    Tyle ,ze w wordzie to szlyszalem.Ale uruchomienie jest klopotliwe to co znajomi mowili calej drukarki w ustawieniach.
  • REKLAMA
  • #5 4401435
    nokia 3650
    Poziom 20  
    COS MI TO MA SIE NA MOCNO PLATNE I program platnik chyba musi byc
  • #6 4401663
    miwi
    Poziom 28  
    Ocena: 182
    Przepraszam ale odnoszę wrażenie że masz problem z czytaniem ze zrozumieniem ??
    Więc po prostu kliknij na link
    http://www.ips-infor.com.pl/pliki/druki_instalacja5.exe
    i zainstaluj ten programik
    Następnie ściągnij plik samego formularza
    http://www.ips-infor.com.pl/pliki/formul/przekazp.f_i
    i postępuj zgodnie ze wskazówkami programu.
    Uprzedzając Twoje kolejne pytanie, program potrafi dukować na oryginalnych drukach (czyli potrafi zrobić to na czym Ci zależy)
    Ps jak udało Ci się do tego wmieszać Płatnika ??
  • REKLAMA
  • #7 4402032
    nokia 3650
    Poziom 20  
    Z platnikiem to tak czytajac strone o programach wyczytalem. JAK ZAKUPIE DRUKARKE OKI i zainstalujemy to napisze czy ok. i dam punkty za szybka porade
  • REKLAMA
  • #8 4450588
    nokia 3650
    Poziom 20  
    WITAM. Niestety kolegi programy nie pracuja .
    Informatyk nie uruchomil opcji do drukowania - drukarka zainstalowala sie.
    Bede chyba zmuszony kupic wersje platna .a moze ma ktos cos innego co ulzylo by mi prace zeby tylko jak wszedzie nie placic.
    Drukarka Oki Mikroline 321 elite taka posiadam.
  • #9 4451025
    miwi
    Poziom 28  
    Ocena: 182
    Nie no kolego zaczynam się powoli irytować !
    Poproś "informatyka " aby zainstalował tą drukarkę jako Epson FX850
    Potem niech uruchomi program Druki IPS i wybierze formularz który Cię interesuje, następnie wypełnijcie go jakimiś przykładowymi danymi. Potem należy przejść do opcji drukuj. Tam z listy drukarek wybrać wcześniej zainstalowaną drukarkę Epson FX850. Następnie odznaczamy punkt 2 Ramki punkt 3 Opis pól punkt 4 Zacieniowania i klikamy drukuj.
    Jeżeli wydruk nie "wstrzeli" się w odpowiednie pola należy poeksperymentować z przesunięciami. Jest też opcja Test z której warto skorzystać.
    I bardzo Cię proszę nie pisz że nie da się, bo robiłem to wiele razy na różnych drukarkach międzyinymi OKI, z różnymi formularzami i bez problemu działało.
  • #10 4725454
    nokia 3650
    Poziom 20  
    Minelo duzo czasu ale komputerowcy tylko sciagneli te druki ktore mi nie sa potrzebne[ ni maja na to czasu] i morduje sie recznym pisaniem.
    Zakupilem program pocztowy ale jest tak rozciagly ,ze trzeba duzo czasu zeby to wykonac.
    POMOZCIE KOLEDZY .BO JUZ SIL BRAKUJE Z TA POCZTA.
    Jestem w stanie zaplacic za wykonanie projektu.
    BEDE MUSIaL KUPIC DRUKARKE POCZTOWA .
    Gdzie te komputery co pisza przekazy .
    Na oferty oczekuje na PW.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano programów do automatycznego adresowania przekazów pocztowych drukarką igłową OKI, w szczególności dla przekazów pobraniowych z perforacją (4 kartki), przekazów czerwonych z kalką (2 kartki) oraz zielonych bez pobrania z perforacją. Proponowano wykorzystanie programu DRUKI IPS wraz z odpowiednim formularzem przekazp.f_i, który umożliwia drukowanie na oryginalnych formularzach pocztowych. Instalacja i konfiguracja wymagała ustawienia drukarki OKI jako Epson FX850, co pozwala na precyzyjne dopasowanie wydruku do pól formularza. Pomimo dostępności darmowego oprogramowania, pojawiły się problemy z uruchomieniem i działaniem, co skłoniło do rozważenia zakupu płatnej wersji programu. Autor zgłaszał trudności z czasochłonnym ręcznym wypełnianiem przekazów oraz problemami z pomocą informatyka. W dyskusji podkreślono konieczność eksperymentowania z przesunięciami wydruku i korzystania z opcji testowej programu, aby uzyskać poprawne dopasowanie na drukarce igłowej OKI Mikroline 321 elite.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA