logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG VC8706V9 - brak wyświetlania napisów dVIX na DVD z Video

dori171 08 Sty 2006 16:48 2146 5
REKLAMA
  • #1 2159730
    dori171
    Poziom 2  
    Mam DVD razem z Video. Kupowałam je bo miało czytać napisy dVIX. Okazuje się, że płyty nagrane na komputer odtwarza ale napisów nie wyświela, i to obojetnie czy napisy są wklejone w obraz ( czasem na kompie tak jest) że trzeba wyłączyć napisy bo się dublują, ani nie pokazuje otwórz napisy. Już próbowałam zamieniac i mieszać w ustawieniach ale niestety nic z tego, Dodam że tata ma zwykłe DVD Manta i jemu odtwarza napisy i to te które u mnie się nie pokazują.
    jak wchodzę u siebie w ustawienia jak coś o kodeku czy coś takiego że jest zainstalowany, więc czemu jest coś takiego??. W sumie kupiłam to dvd WŁASNIE PO TO I TU TAKIE ROZCZAROWANIE, a może jednak ktoś z was wpadnie na pomysł czemu i będzie potrafił mi pomóc.
    Dorota
  • REKLAMA
  • #2 2159759
    arbobo
    Poziom 16  
    Ocena: 57
    Temat rzeka sprawdź czy sprzęt odczytuje pliki textowe z rozszerzeniem .txt jeśli nie pozostaje konwersja z txt na np sub.Sprawdź czy nowsze softy do tego sprzętu nie rozwiązują problemu.
  • REKLAMA
  • #3 2159854
    dori171
    Poziom 2  
    Tylko że ja nie wiem gdzie szukać tego czy odczytuje pliki txt a juz wogóle nie wiem co to ta konwersja z txt na sub. Softy rozumiem jako oprogramowanie, tam jest podany link z kórego można ściagnąc ale zupeŁnie się w tym nie orientowałam ,nie mówiąc o tym jak to ewentualnie potem wgrać. Sorry ale w tych sprawach na prawdę jestem mało rozgarnieta i dlatego do mnie to jak do dziecka z takim rzeczami tzn z tłumaczeniem bo tak to nie zajaże choćbym się starała z całych sił;)
  • REKLAMA
  • #4 2160450
    marioer
    Poziom 26  
    Ocena: 61
    Jeżeli sprzęt jest na gwarancji to kierunek serwis-jest mozliwa aktualizacja softu,dzięki której będzie możliwy odczyt plików txt ( nie wszystkich,ale w większości).
  • REKLAMA
  • #5 2160636
    dori171
    Poziom 2  
    masz rację on jest na gwarancji może oni coś zrobią:)
  • #6 2233549
    michalk2
    Poziom 18  
    Ocena: 21
    dori171 napisał:
    ale napisów nie wyświela, i to obojetnie czy napisy są wklejone w obraz

Jesli napisy są wklejone w obraz to musi je wyświetlać i nie zmiłuj się.
    W chwili obecnej dostępna jest wersja 1.43081 do modeli VC8706V i V8806V za sprawą której odtwarzacz odczytuje pliki z napisami w formacie *.txt i jednocześnie powiększony jest rozmiar napisów dialogowych, żeby nie musieć siedzieć z nosem przy ekranie aby cokolwiek odczytać.
    Odtwarzacz jest na gwarancji. Zapraszam do jakiegokolwiek serwisu LG w Polsce.
REKLAMA