logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić prosty elektromagnes z ferromagnetycznym rdzeniem walcowym?

JanKow 09 Sty 2006 12:13 2517 4
REKLAMA
  • #1 2162231
    JanKow
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Gdzie można kupic elektromagnes?? Ale nie interesuje mnie żaden siłownik elektromagnetyczny czy inny elektromagnes z wciąganym rdzeniem. Ja chce kupic zwykly najprostszy elektromagnes czyli ferromagnetyczny rdzeń walcowy na ktorym nawiniety jest zwoj przewodnika. Gdzie to moge kupic, albo moze ktoś z was ma cos takiego do sprzedania??

Pozdrawiam :D
  • REKLAMA
  • #2 2162529
    forestx
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 496
    Cytat:
    zwykly najprostszy elektromagnes czyli ferromagnetyczny rdzeń walcowy na ktorym nawiniety jest zwoj przewodnika
    Mam takich parę - chcesz?
    Opisz, namaluj, narysuj ten elektromagnes, lub do czego jest ci to potrzebne, bo na razie to wygląda tak: mam zapałki, robię helikopter - pomóżcie
  • REKLAMA
  • #3 2165214
    Paweł Es.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 692
    Nawiń na śrubę przykładowo M8 (po uprzednim położeniu warstwy izolacji) np. 100-200 zw. drutem w emalii np. 0.1-0.5 mm i masz elektromagnes !
  • REKLAMA
  • #4 2165586
    staszeks
    Poziom 27  
    Ocena: 81
    rozbierz jakiś stycznik lub przekaźnik
  • #5 2822477
    kinderm
    Poziom 14  
    Ocena: 33
    Chciałem się przyłaczyć do tematu. Otóż robię lewitator i potrzebuję elektromagnesu 12V/2A - czyli 24W mocy. Gdzie mógłbym kupić gotowy elektromagnes albo drut miedziany emaliowany? Odwiedziłem już parę sklepów metalowych i elektrycznych, ale nigdzie nie mają. HHHHEEEELLLLPPPP!!!!
REKLAMA