Witam,
mam problem i moze mi ktos doradzi bo teraz na rynku jest pełno różnych modeli lcd i jaki z nich wybrac? Chodzi mi o konkretne modele, mam do wydania tak okolo 1200zł i chodzi mi o monitorki 17".
za 1200 tak wielkiego wyboru niema.
Najlepiej bedzie zdecydowac sie na kilka modeli, porównać parametry(czas reakcji, rozmiary itp), przeczytać troche necie(testów pełno). Idealnie było samemu przetestować te pare modeli w skelpie. Spokojnie zobaczyć sobie jakość obrazu, jak wyglądają poszczególne barwy (czerń szczególnie), kąt widzenia, ogólna solidność, maksymalna jasność, całą resztę i wybrać najlepiej odpowiadający oczekiwaniom.
jakbyś podał jakieś konretne modele lub coś na zasadzie kupić ten czy tamten byłoby łatwiej coś konkretniejszego doradzić
Z doświadczenia, 17" Samsung Sync Master 740N (z, albo bez pivota, obie wersje poniżej 1200zł).
Bardzo dobry monitor, ciekawy wygląd (wązka ramka wokół matrycy, sprawia wrażenie jakby się miało przed sobą 15tke) i relatywnie niska cena! Zasilacz na kablu, więc na biurku masz tylko panel.
rozdzielczość 1280 x 1024
kontrast 600:1
jasność 300 cd/m²
maks. częst. odchylania poziomego 81 kHz
maks. częst. odchylania pionowego 75 Hz
wielkość plamki 0,264 mm
czas reakcji plamki 8 ms
kąt widzenia pion 160 °
kąt widzenia poziom 160 °
ilość wyświetlanych kolorów 16,2 mln
przeglądałem troche strony i rzucił mi się w oczy 17" Hyundai Q70U
za 1219 niesadze aby te 2 dychy były az takim wydadkiem ale jeśliwiedziałem go w jakimś sklepie internetowym za nieco ponad 1150:
CECHY PRODUKTU
technologia wykonania TN
przekątna 17 cali
obszar aktywny 337 x 270 mm
rozdzielczość nominalna 1280 x 1024 piksele
kontrast 700:1
jasność 300 cd/m²
maks. częst. odchylania poziomego 80 kHz
maks. częst. odchylania pionowego 75 Hz
wielkość plamki 0,264 mm
czas reakcji plamki 3 ms
kąt widzenia pion 160 °
kąt widzenia poziom 160 °
ilość wyświetlanych kolorów 16,2 mln
analogowe złącze D-Sub 15-pin tak
cyfrowe złącze DVI tak
głośniki tak
obrotowy ekran [pivot] nie
spełniane normy jakościowe TUV-GS
TCO 2003
ISO 13406-2
szerokość 373,2 mm
wysokość 404 mm
głębokość 172 mm
waga 5,8 kg
kolor obudowy srebrno-czarny
dodatkowe informacje regulacja wysokości monitora
wbudowany zasilacz
wyjście słuchawkowe
zamek Kingston
wbudowany Hub USB
i cóż czas reakcji 3ms jak podają, hub usb a to się przydaje zwłaszcza jak chce się na chwilkę irde (czytnik kart, pendriva, mp3, itd) podłączyć
i DVI dla tych co zaiwestowali w kartę grafiki
zasilacz na biurku dla niektórych to wada
niestety nie widziałem go więc niemogę powiedzieć czy obraz jest lepszy od tego na samsungu