logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić automatyczne logowanie do Windows XP bez ekranu logowania?

nelik1987 09 Sty 2006 15:11 1821 5
REKLAMA
  • #1 2162776
    nelik1987
    Poziom 31  
    Ocena: 428
    Mam taki problem mianowicie jak nagrałem nowy system to wszytsko było ok czyli komp jak się właczał to tym samym automatycznie logował się do jedynego konta na tym komputerze ale po jakims czasie przy właczeniu się kompa pojawia się ekran logowania do Windows czyli musze kliknąć na ZAZNACZAM jedyne konto na tym kompie jak tego uniknac chce zeby komputer odrazu sie właczał i logował dodam zę nie zakładałem zadnych haseł:

prosze o pomoc, jak ktoś nie wiem o co mi dokłądnie chodzi to moze zobaczyć to na foto ponizej taki ekram pojawia mi się przy właćzeniu a jak chce go usunąć
    Załączniki:
    • LOG.jpg (11.18 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2162813
    T-82
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    panel sterowania > konta użytkowników > zmień sposób logowania lub wylogowywania użytkowników > odznacz użyj ekranu powitalnego
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2166722
    DJ MHz
    Poziom 26  
    Ocena: 253
    sorry ze nie w tym temacie ale nie chcialem spamowac i tworzyc nowego :P . Jak zrobić zeby automatycznie kompa wylaczalo ? jak wylaczam win xp to pokazuje "teraz mozna bezpiecznie wylaczyc komputer" . jakos sie to robilo a zapomnialem :P
  • REKLAMA
  • #5 2166807
    the.end
    Poziom 12  
    http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;810903&Product=win2000

Czyli:
    "Włącz APM:
    Panel Sterowania -> Opcje Zasilania -> Zaawansowane APM -> Włącz obsługę APM

W rejestrze powinno być:
    [HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Microsoft -> Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
    'PowerdownAfterShutdown' = 1

W BIOSie sprawdź:
    Power Management Setup -> Advanced Power Management -> Enable
    (może być zamiast tego coś w stylu Power Management Setup -> PM Control by APM ustaw na YES) "

Pomoglem ?
    enjoy the net !
  • #6 2364785
    BudynPrezes
    Poziom 10  
    Zrobiłem tak jak zaleciłeś T-82. Panel Sterowania -> konta użytkowników.... i nic. Podczas uruchamiania systemu nie pojawia się coprawda XPkowskie okienko logowania użytkownika do systemu windows, pojawia się takie jak było w starszych wersjach windows. Wygląda to mniej więcej tak jak na obrazku. Zrobiłem printscrina okienka zamykania systemu, ale okienko logowania jest w tym stylu, starszego systemu. Jeśli nie zaznacze tej opcji w konta użytkowników to wszystko jest tak jak w XPku...

Wszystko zaczęło się po zainstalowaniu sterowników i oprogramowania (najnowszych - oryginalnych - z CD) ATI - "catalyst".

ROZWIĄZANIE:
    polecam polecenie control userpasswords2 wpisac w START -> Uruchom
REKLAMA