logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zodiak Unitra - szum w jednym kanale, głośnik sprawny, co sprawdzić?

Beat87 10 Sty 2006 20:42 762 3
REKLAMA
  • #1 2167522
    Beat87
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    A więc chyba każdy z was kojaży ten sprzęt unitry. Przez dłuższy czas dzialał u mnie jako wzmacniacz. Ale właśnie nie wiem co się stao bo jeden z kanałów zaczął szumieć. (coś takiego jakby w góośniku oderwała się membrana od cewki) głośnik sprawdziłem i jest w pożądku. czyli musi być jakiś problem ze sprzętem tylko włąsnie nie wiem jaki. Jeśli by to były końcówki mocy to chyba nie miał bym wogule dźwięku na tym kanale (no chyba że się myle)
  • REKLAMA
  • #2 2167879
    Pulsator49
    Poziom 10  
    Cześć jeżeli zamieniałeś głośniki i jest to samo sprawdz zimne luty,oraz elrktr.Jak po tym będzie dalej gadał przez nos bierz się za końcówkę.
  • REKLAMA
  • #3 2170650
    Beat87
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Właśnie też rozkminiałem końcówki mocy ale jak by padły to chyab by na tym kanale wogule dźwięku nie było no chyba że się myle. A jeśli tak to jak mam sprawdzić końcówki mocy ??
  • #4 2171575
    Pulsator49
    Poziom 10  
    No niestety będziesz musiał wylutowywać i sprawdzać miernikiem,prawdopodobnie któryś będzie miał zwarcie.Zacznij od spr.napięć.Spr.wizualnie przegrzane rezystory.
REKLAMA