logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

UNITRA PW 9010 - tuning wzmacniacza do subwoofera 150W, porady dla amatora

khargan 11 Sty 2006 21:01 1068 2
REKLAMA
  • #1 2170877
    khargan
    Poziom 2  
    Witam, jestem w posiadaniu Unitry fonica pw9010 ma ona wyjscia 2x35W 8 Om, ma on sluzyc jako wzmacniacz do subwoofera rowniez wlasnej roboty opartego na GDN-32-150-4-SS lub GDN-27-150-4-SS nad glosnikiem sie jescze zastanawiam, mile widziane inne propozycje

sub ma sluzyc nie tylko do konkretnej rozpierduchy porstu chcial bym zrobic cos co bedzie z siebie wydobyc dzwiek a nie buczenie i walenie, ale ogolnie kwestia subwoofera to inna sprawa....

glownie interesuje mnie mozliwosc tunningu tego wzmacniacza tak aby np. z 2 kanalow zrobic 1 ale mocnieszy... a moze wogole dalo by sie go wzmocnic,
    jak juz wspomialem chcial bym to zorbic na 150 watowym glosniku stx, jakie sa szanse ze mi sie uda ?? ;] chcialem zauwzyc ze zestaw chce zrobic dla wlasnej satysfakcji, nie chce kupowac subwoofera ;]

za wszytkie porady bede wdzieczny... w dziedznie elektorniki praktycznej jestem amatorem.. ale z zalpalem :]
  • REKLAMA
  • #2 2170899
    oj
    Poziom 42  
    Ocena: 480
    PW9010 to wzmacniacz domowy i nie nadaje się do takich celów. Zwiększyć moc też nie ma jak, bo nie ma miejsca w środku wzmacniacza na to.

Poszukaj o TDA7294
  • #3 2172005
    cikol
    Poziom 27  
    Ocena: 38
    gdyby udało Ci sie odwrócić faze w jednym z kanłów i dorwać głośnik o impedancji najlepiej około 16Ω(8 tez by uszło ale zabezpieczenie nad prądowe by trzeba było usunąc i mocniejsze koncówki) to te 60-65W moze bys z niego wycisnoł.

Ale moim zdaniem szkoda takiego wzmaka. Lepiej zrobić coś od podstaw. np j-35 czy wyzej wymieniony TDA7294
REKLAMA