logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Fiesta - Tylna wycieraczka nie działa mimo sprawnych silniczków i bezpieczników

gls83 12 Sty 2006 11:42 6044 2
REKLAMA
  • #1 2172437
    gls83
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Kilka dni temu włączyłem tylną wycieraczkę, a ona się trochę podniosła i wysiadła. Myślałem że to silniczek nawalił ale inny też nie działa (silniczki okazały sie dobre - działają podłączone do akumulatora). Mało tego podczas prób przy wymianie mój stary silniczek zaczął dymić, ale mimo to ciągle działa po podpięciu do akumulatora. Nie wiem co mam robić, bezpieczniki sprawdziłem i wszystko jest ok. Elektromechanicy u których byłem nie chcą sie zajmować takimi pierdołami.
  • REKLAMA
  • #2 2172556
    Slawek J
    Poziom 30  
    Ocena: 170
    Pewnie przelamaly sie przewody zasilajace ten silniczek, standart w tego typu autach. Sprawdz je na laczenie karoserii z tylna klapa, jestem na 99% pewny.
    Pozdrawiam
  • #3 2172579
    rambler_
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Tam są miedziane blaszki a w klapie mosiężne kołki - te styki lubią się utleniać, taka ich uroda. jak możesz to sprawdź spadek napięcia między bezpiecznikiem a kablem wchodzącym do silnika wycieraczki podczas pracy. W fieście te kable są cienkie a jak ma już parę lat to i styki takie sobie. Te blaszki da się wymontować z tego plastiku i te kołki też, ale po czyszczeniu wytrzymuje średnio pół roku :-(

Pozdrawiam, Robs.
REKLAMA