logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Calibra 2.0 8V 1992 - brak działania zegarów i komputera pokładowego

krismayk 13 Sty 2006 02:52 1855 3
REKLAMA
  • #1 2175278
    krismayk
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Kilka dni temu dostałem w swoje ręce calibre z 92 roku i mam poważny problem w aucie wogóle nie działają zegary jedyne co działa to podświetlenie ( ale tylko jedna żaróweczka :D ) i kontrolka od migaczy oprócz zegarów jest jeszcze komputer pokładowy który również nie działa
    bardzo proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2175516
    adamosk
    Poziom 15  
    Ocena: 24
    prędkościomierzna tradycyjną linkę jeżeli nie dziala to uszkodzona linka , ale czesto się zdarza że przy wkladaniu licznika przeskoczy spręzynujący zatrzask i linka spada z licznika. Czy nie podejrzewasz ze licznik jest zamieniony? np na tak samo wyglaądający bez czujnika prędkości - trochę się różni nie ma gniazda na dodatkową wtyczkę lampek poziomu plynow itp.
  • REKLAMA
  • #3 2175593
    Jerzy100
    Poziom 22  
    Ocena: 84
    Sprawdź zasilanie zegarów i czy wtyki są podłączone. Zakładam że zegary są od tego auta.
  • #4 2178191
    krismayk
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Adamosk - zgadza sie szybkościomierz działa jest napędzany mechanicznie i nic mu nie dolega natomiast nie działa wszystko co jest sterowane elektrycznie kontrolki wskaznik paliwa i temperatury ,obrotomierz i komputerek
    pewien znajomy poradził żebym sprawdził KOMPUTER KONTROLEK CHECK CONTROL ( tylko nie wiem gdzie w aucie go szukać ? ) bo to porawdopodobnie jego wina taki komputerek na allegro znalazłem za 80 zł a w sumie nie chciał bym wyrzucać kasy w niepotrzebne rzeczy
    a co do sprawdzenia wtyków to jeszcze dokładnie nie sprawdziłem ale musze na spokojnie rozkręcić i z miernikiem wszystko sprawdzić
    jesli ktoś wie w kostkach podłaczeniowych do zegarów który styk od czego to był bym bardzo wdzięczny za rozpiske
REKLAMA